Revista BURSA Construcţiilor

Postal Savings Bank pregăteşte cea mai mare listare din China, din ultimii patru ani

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional /

Postal Savings Bank pregăteşte cea mai mare listare din China, din ultimii patru ani

Banca - cea mai mare din China după numărul sucursalelor - vrea să obţină 4,67 miliarde de dolari din IPO-ul pe care îl va lansa la Bursa din Shanghai 

Postal Savings Bank of China Co. (PSBC), banca chineză cu cea mai mare reţea de sucursale din China, speră să obţină până la 32,71 miliarde de yuani (4,67 miliarde de dolari) printr-o ofertă publică iniţială (IPO) la Bursa din Shanghai, care este aşteptată să fie cea mai mare listare din ţara asiatică, în ultimii patru ani, anunţă Reuters.

La nivel mondial, IPO-ul ar fi al treilea ca mărime, după cele ale Uber Technologies Inc. (8,1 miliarde de dolari în luna mai, la New York) şi Budweiser Brewing Co. (5,8 miliarde de dolari la Hong Kong, în septembrie), conform Bloomberg.

Banca cu sediul în Beijing vinde până la 5,95 miliarde de acţiuni de clasă A, la un preţ de 5,5 yuani/titlu, potrivit documentelor depuse de aceasta la bursele din Hong Kong şi Shanghai. PSBC este listată deja la Hong Kong, unde titlurile băncii au urcat cu 25% anul acesta.

Tranzacţia trebuie să primească aprobarea autorităţilor de reglementare.

Înfiinţată în 2007, PSBC şi-a construit afacerea pe o bază masivă de clienţi din zonele rurale din China, datorită companiei-mamă de stat China Post Group Corp., care desfăşoară servicii poştale.

La finele lunii iunie, PSBC avea 39.700 de sucursale, din care 48% localizate în zonele rurale. În depozitele sale erau economii de 9,17 trilioane de yuani la sfârşitul lunii septembrie, reprezentând 96% din pasivele totale ale băncii. Banca are peste 550 de milioane de clienţi retail.

Rata creditelor neperformante din portofoliul PSBC era de 0,83% la sfârşitul trimestrului al treilea din 2019, sub nivelul consemnat în industria bancară a Chinei, de 1,81%. Banca a început să crediteze segmentul corporate abia în 2009.

China International Capital Corp. (CICC), Postal Securities Co., CITIC Securities Co. şi UBS se ocupă de listarea PSBC. Perioada de subscriere este până în 28 noiembrie.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roConferinţa PPTT 'Specialistii ferestrelor, fatadelor si sticlei'
Cabinet de avocatTMPS