Premierul canadian promite familiilor victimelor zborului doborât în Iran că "se va face dreptate"

D.F.
Internaţional /

Justin Trudea (sursă foto: Twitter)

Justin Trudea (sursă foto: Twitter)

"Noi nu ne vom opri atât timp cât nu se va face dreptate" familiilor victimelor canadiene ale avionului doborât în Iran, a promis premierul canadian Justin Trudeau, foarte emoţionat, într-o ceremonie de omagiere, la Edmonton (vest), relatează AFP.

"Trebuie că vă simţiţi insuportabil de singuri, dar nu sunteţi", a apreciat şeful Guvernului.

"Toată ţara este alături de voi, în această seară, mâine şi în anii următori", a declarat el duminică în faţa a aproximativ 1.700 de persoane reunite într-un gimnaziu al Universităţii din Edmonton, în vestul ţării. Peste jumătate dintre victimele accidentului trăiau în Alberta, dintre care 13 numai la Edmonton, potrivit presei canadiene.

"Voi ne daţi hotărârea de a cere în numele vostru să se facă dreptate şi să se dea socoteală", a adăugat el în faţa unei asistenţe uneori în lacrimi.

"Vom continua să acţionăm împreună cu partenerii noştri pentru a face astfel încât să aibă loc o anchetă transparentă şi completă", a reafirmat premierul. "Nu ne vom opri atât timp cât nu vom obţine răspunsuri" la întrebările noastre, a adăugat el.

Trudeau cere de mai multe zile o "anchetă completă şi transparentă" în urma prăbuşirii unui avion Boeing de tip 737-800 al companiei ucrainene Ukraine International Airlines (UIA) cu 176 de persoane la bord - inclusiv 57 de canadieni - care au murit.

După ce Iranul a recunoscut sâmbătă că a doborât din greşeală avionul, Justin Trudeau s-a declarat "futios şi scandalizat". El i-a cerut preşedintelui iranian Hassan Rohani să facă "lumină deplină" asupra catastrofei şi "să-şi asume în întregime vina", inclusiv sub forma unor compensaţii financiare acordate familiilor.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS