Premium Aerotec are planuri de dezvoltare pentru următorii zece ani

OVIDIU VRÂNCEANU
Ziarul BURSA #Companii / 5 octombrie 2016

Premium Aerotec are planuri de dezvoltare pentru următorii zece ani

Compania germană Premium Aerotec, cel mai mare producător şi dezvoltator de componente şi structuri aeronautice pentru avioane civile şi militare, a investit în cei şase ani de prezenţă la Braşov peste 60 de milioane de euro.

Reprezentanţii companiei susţin: "Din punct de vedere al industriei, Braşovul se află in momentul de faţă în plină dezvoltare. Compania noastră se deosebeşte faţă de alte companii datorită domeniului de activitate specific. Mai mult de atât, ne aflăm într-un oraş cu tradiţie în domeniul aeronautic. Astfel dorim să contribuim la istoria aceasta, dezvoltând fabrica de la Braşov cel puţin pentru următorii 10 ani. Până în momentul de faţă am investit 60 de milioane de euro, dar ţinând cont de continua creştere a orelor de producţie, precum şi a volumului de muncă, ne dorim să ne dezvoltam cât mai mult. Un proiect la care vom lucra în următorii doi ani - Rate Increase - vizează creşterea numărului de comenzi la cererea clientului. Pentru a putea pune la dispoziţia clientului avioanele solicitate, este necesar ca toate punctele de montaj Airbus să crească rata de producţie cu circa 50%, implicit şi fabrica din Braşov urmând să facă acest lucru".

Anul trecut, compania germană a avut afaceri de 55 de milioane de euro, în creştere cu 18% faţă de anul anterior. Pentru anul acesta, se speră la o creştere cu 15% a afacerilor, trecând astfel de 62 de milioane de euro.

"Începând cu anul 2010, atât producţia, cât şi numărul de personal a crescut considerabil. Acum 6 ani, la Braşov, când s-a dezvoltat primul proiect de tip «greenfield», compania număra aproximativ 160 de angajaţi. În momentul de faţă, numărul acestora se apropie de 800, însă în viitorul apropiat compania îşi propune să creeze suplimentar peste 500 de locuri de muncă, deschizând astfel noi oportunităţi profesionale competitive".

Îşi motivează angajaţii cu şcolarizări externe

Oficialii firmei spun: "Pregătirea angajaţilor este foarte importantă pentru noi, oamenii fiind cea mai importantă resursă în compania noastră. Domeniul de activitate nu ne permite să acceptăm erori în defăşurarea acestuia, motiv pentru care investim în dezvoltarea profesională şi motivarea angajaţilor noştri. Pe lângă şcolarizările externe, şcolarizările la postul de lucru în celelalte patru fabrici ale grupului din Germania, personalul nostru participă la diverse cursuri interne şi workshop-uri. În plus, teambuilding-urile reprezintă cea mai bună modalitate de a menţine spiritul de echipă".

Premium Aerotec GmbH a fost creată în anul 2009 şi este deţinută 100% de Grupul Airbus şi deţine fabrici la Varel, Nordenham şi Augsburg, în Germania.

Filiala română, Premium Aerotec SRL, deţine o fabrică în Ghimbav, judeţul Braşov. Activitatea de bază o constituie dezvoltarea şi producţia de structuri compozite din metal şi fibre de carbon pentru industria aerospaţială, precum şi a dispozitivelor şi sistemelor de fabricaţie aferente.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
roovi.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

02 Dec. 2022
Euro (EUR)Euro4.9297
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6851
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0142
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7419
Gram de aur (XAU)Gram de aur271.1673

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro