ICT

Preşedinta UER denunţă presiuni asupra mass-media publice

S.B.
Internaţional / 03 mai

Delphine Ernotte

Delphine Ernotte

Preşedinta Uniunii Europene de Radio şi Televiziune (UER), Delphine Ernotte, care prezidează şi France Televisions, a denunţat luni presiuni exercitate asupra mass-media publice în mai multe ţări europene, în special în Cehia, informează news.ro.

"Aş vrea să lansez un mesaj de alertă privind independenţa mass-media publice în Europa", a subliniat ea la radio France Inter.

"Ştim că în Ungaria, în Slovenia, există presiuni asupra jurnaliştilor", şi "mai recent colegul meu Petr Dvorak de la televiziunea cehă este criticat pentru că vor fi alegeri legislative în luna octombrie în Cehia şi deci puterea actuală caută să preia controlul televiziunii publice prin toate mijloacele", a adăugat ea.

Şefa France Televisions şi a UER a tras un semnal de alarmă luna trecută referitor la situaţia din Cehia în declaraţia comună semnată cu omologii din grupul de lucru mondial pentru mass-media publice, din care face parte preşedintele BBC Tim Davie şi, de la CBC/Radio Canada, Catherine Tait.

"Măsurile recente adoptate de Guvernul ceh au drept efect politizarea consiliului de televiziune public. Acest consiliu este cel care numeşte directorul general şi aprobă bugetul radiodifuzorului public. În noiembrie 2020, Guvernul a demis din funcţii toţi membrii din consiliu. În plus, există o presiune constantă pentru a concedia directorul general al radiodifuzorului public, Petr Dvorak", au denunţat ei.

Valorile serviciului public, între care "imparţialitatea, independenţa şi rigoarea jurnalistică" sunt "baza unei democraţii sănătoase", au amintit ei.

"Independenţa este cea care garantează o formă de încredere pe care cetăţenii pot să o aibă în radioul şi televiziunile publice", a reafirmat Delphine Ernotte, care prezidenază din ianuarie UER, cea mai mare alianţă de mass-media de serviciu public din întreaga lume.

Această alinaţă, responsabilă în special de Eurovision, numără 115 organizaţii membre din 56 de state, precum şi 34 afiliate în Asia, în Africa şi pe continentul american.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
Apanova
BTPay
Boromir

Curs valutar BNR

07 Mai. 2021
Euro (EUR)Euro4.9262
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0800
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4941
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6770
Gram de aur (XAU)Gram de aur238.7720

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Tohani
Cotaţii Emitenţi BVB
Concurs de idei de afaceri inovative ”Money is Funny” – ÎNSCRIERI
Cotaţii fonduri mutuale
Energy CEO forum awards
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro