Preşedintele CCIB, întrevedere cu noul ambasador al Emiratelor Arabe Unite

V.G.
Politică / 7 decembrie 2022

Preşedintele CCIB, întrevedere cu noul ambasador al Emiratelor Arabe Unite

La sediul Camerei de Comerţ si Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB), a avut loc o întrevedere a preşedintelui Camerei bucureştene, Iuliu Stocklosa, cu E.S. Sultan Mohamed Majed Alali, noul ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al Emiratelor Arabe Unite (EAU) în România, care a fost însoţit de Mahrah Alshaya Al-Ali, adjunctul şefului de misiune, arată un comunicat de presă remis redacţiei.

Potrivit sursei citate, principalul obiectiv al întâlnirii a vizat identificarea unor modalităţi concrete de colaborare, cu scopul de a promova potenţialul celor două economii şi a impulsiona cooperarea bilaterală.

În deschiderea întâlnirii, Iuliu Stocklosa a făcut o prezentare succintă a potenţialului economic al Capitalei în context naţional şi a oportunităţilor de afaceri şi investiţionale oferite de România, atât în calitate de ţară membră a Uniunii Europene, cât şi prin prisma poziţiei sale geostrategice. Preşedintele CCIB a folosit acest prilej pentru a vorbi despre strategia Camerei bucureştene în domeniul relaţiilor externe, subliniind importanţa acordată dezvoltării relaţiilor economice şi comerciale cu ţările din Orientul Mijlociu. În context, Iuliu Stocklosa a punctat relaţiile solide construite de CCIB cu parteneri din EAU, în special din Emiratul Sharjah, în care a funcţionat primul birou de reprezentare al Camerei bucureştene, dublat de o expoziţie permanentă, proiect care s-a bucurat de succes la nivelul ambelor comunităţi de afaceri. Totodată, a evidenţiat evoluţia pozitivă a schimburilor comerciale bilaterale în anii 2021 şi 2022 precum şi a investiţiilor firmelor din EAU în ţara noastră.

Preşedintele CCIB a subliniat că cele două ţări oferă oportunităţi semnificative de cooperare îndeosebi în industrie, dar şi în educaţie şi cercetare. În acest context, Iuliu Stocklosa a apreciat că organizarea, în viitorul apropiat, a "Zilei Oportunităţilor de Afaceri" dedicată E.A.U., dublată de o miniexpoziţie oferă cadrul necesar pentru o mai bună cunoaştere a celor două comunităţi de business şi un excelent punct de plecare pentru identificarea şi operaţionalizarea unor proiecte de cooperare în beneficiul ambelor părţi.

În opinia ambasadorului Emiratelor Arabe Unite în România, relaţiile economice româno-emirateze, deşi vechi şi puternice, însă au încă potenţial semnificativ de amplificare.

În acest context, E.S. Sultan Mohamed Majed Alali a exprimat întreaga deschidere de a susţine toate demersurile ce vizează dezvoltarea cooperării economice şi comerciale bilaterale şi a punctat importanţa pe care o acordă deschiderii unor linii directe de dialog cu reprezentanţii comunităţii de afaceri din ţara noastră. În ceea ce priveşte domeniile-cheie, ambasadorul Emiratelor Arabe Unite în România a apreciat că energia, transportul, agricultura, tehnologia informaţiei, dar şi domeniul logistic oferă oportunităţi semnificative, se precizează în comunicat.

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa “Securitatea cibernetică”
Avocat Ianul Alexandra
Electromagnetica
BTPay
cautavocat.ro
danescu.ro
arsc.ro
Gala Regista 2023

Curs valutar BNR

07 Feb. 2023
Euro (EUR)Euro4.9022
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5747
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9405
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4884
Gram de aur (XAU)Gram de aur275.3601

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro