Preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi îndeamnă patronii să acceseze fonduri europene

Ana Felea
Miscellanea / 4 aprilie

Preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi îndeamnă patronii să acceseze fonduri europene

Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, îndeamnă patronii gălăţeni să accese fondurile europene nerambursabile subliniind faptul că odată cu dezvoltarea microîntreprinderilor va creşte şi economia judeţului.

"Fonduri europene nerambursabile pentru microîntreprinderile din judeţul Galaţi, care pot accesa între 20.000 şi 200.000 de euro prin Programul Regional Sud-Est 2021-2027. Ghidul solicitantului şi anexele (Acţiunea 1.6 - Stimularea activităţilor inovatoare şi creşterea competitivităţii IMM-urilor, Operaţiunea A.1 Creşterea competitivităţii microîntreprinderilor) au fost publicate de către Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud-Est, iar perioada de depunere a cererilor de finanţare este între 29 mai (ora 10:00) şi 28 iunie (ora 16:00)", este menţionat într-o informare trimisă de Consiliul Judeţean.

Costel Fotea precizează că banii pot fi folosiţi atât pentru construcţii noi, cât şi pentru achiziţionarea echipamentelor moderne, fapt care ar duce la dezvoltarea microîntreprinderilor şi, implicit, la dezvoltarea Galaţiului.

"Este o mare şansă pentru microîntreprinderile din judeţul nostru, care pot lua până la 200.000 de euro pentru realizarea de construcţii noi şi achiziţionarea de echipamente moderne de producţie, sisteme de producere a energiei din surse regenerabile, dispozitive IT sau alte dotări de care au nevoie pentru a dezvolta şi extinde gama de produse şi servicii oferite", a declarat Costel Fotea, precizând: "De aceea, îndemn toate microîntreprinderile eligibile să profite de această oportunitate de a accesa fonduri europene cu o cofinanţare de numai 10%. Îmi doresc ca foarte multe microîntreprinderi din judeţul nostru să depune proiecte şi să atragă aceste fonduri europene, care înseamnă dezvoltare pentru ele, cât şi pentru economia Galaţiului. E un apel competitiv, linia de finanţare fiind deschisă şi pentru microîntreprinderile din judeţele Brăila, Vrancea, Buzău şi Constanţa".

Solicitanţii eligibili sunt microîntreprinderile din mediul urban, cu sediul social sau punct de lucru înregistrat fiscal în mediul urban, în cele cinci judeţe ale Regiunii de Dezvoltare Sud-Est.

Alocarea totală a acestui apel de proiecte, pe toată durata de derulare a programului, este de 43.362.593 euro. Beneficiarul va asigura din resurse proprii cel puţin 10% din valoarea cheltuielilor eligibile, plus cheltuielile neeligibile.

APA NOVA
eximbank.ro
danescu.ro
boromir.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Mai. 2024
Euro (EUR)Euro4.9751
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5879
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0460
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8059
Gram de aur (XAU)Gram de aur351.6538

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
domeniileostrov.ro
ccib.ro
tophotelconference.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
everythinghr.live
32.aicps.ro
roenergy.eu
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb