Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat proiectul de lege privind telemunca

D.I.
Politică /

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat proiectul de lege privind telemunca

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat astăzi proiectul de lege privind telemunca potrivit căruia orice angajat va putea munci şi din altă parte, nu doar la sediul firmei, iar angajatorii vor avea mai puţine responsabilităţi referitoare la locul de muncă, informează News.ro.

Proiectul de lege privind introducerea unui nou contract de tip telemuncă a fost adoptat de Guvern în august anul trecut şi a fost aprobat de Parlament la sfârşitul lui februarie.

Legea defineşte telemunca drept "forma de organizare a muncii prin care salariatul, în mod regulat şi voluntar, îşi îndeplineşte atribuţiile specifice funcţiei, ocupaţiei sau meseriei pe care o deţine, în alt loc decât locul de muncă organizat de angajator, cel puţin o zi pe lună, folosind tehnologia informației și comunicațiilor".

Acest tip de muncă este decis prin acordul angajatului şi al angajatorului şi trebuie prevăzut expres în contractul de muncă.

Angajatul poate lucra şi la sediul firmei angajatoare, condiţia fiind ca perioada sau zilele respective să fie menţionate în contractul de muncă.

Amenzile pentru nereguli în ceea ce priveşte telemunca sunt de până la 10.000 lei.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Cotnari
Gala Anis
Leap

ENGLISH SECTION

more articles

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS