Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”

Preţul petrolului american a urcat cu 5%, săptămâna trecută

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional /

Preţul petrolului american a urcat cu 5%, săptămâna trecută

Cotaţia futures a petrolului american a înregistrat o creştere uşoară, vineri, însă la nivelul întregii săptămâni trecute, aceasta au urcat cu 5%, avansul fiind cel mai important din ultimele patru luni. Creşterea din intervalul 21-25 octombrie a fost generată de progresul negocierilor comerciale dintre SUA şi China, care a adus optimism în rândul investitorilor cu privire la încheierea unui acord între cele două mari puteri economice.

Preţul petrolului american West Texas Intermediate (WTI) cu livrare în decembrie a crescut cu 0,8% vineri, la Nymex, până la 56,66 doilari/baril. Pe întreaga săptămână trecută, însă, preţul petrolului WTI s-a apreciat cu peste 5%, avansul fiind cel mai important din iunie până în prezent.

Totodată, cotaţia petrolului Brent cu livrare în decembrie a urcat cu 0,6% vineri, la ICE Futures Europe, ajungând la 62,02 dolari/baril, iar pe întreaga săptămână încheiată în 25 octombrie a câştigat 4 procente.

Evoluţia negocierilor dintre cele două mari puteri a avut o influenţă asupra dinamicii cotaţiilor petrolului, alături de scăderea stocurilor de petrol din SUA (un minus de 1,7 milioane de barili în săptămâna încheiată la data de 18 octombrie) şi aşteptările privind o posibilă extindere acordului de reducere a producţiei Organizaţiei Ţărilor Exportatoare de Petrol (OPEC).

"O influenţă asupra evoluţiei săptămânale a preţului petrolului a avut-o declinul surprinzător al stocurilor de produse petroliere din SUA, anunţată miercuri", a declarat, potrivit marketwatch.com, Warren Patterson, şef al departamentului de strategie pentru materii prime din cadrul ING.

De menţionat că stocurile de ţiţei din SUA au scăzut, în intervalul 14-18 octombrie, pentru prima oară în ultimele şase săptămâni.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Cotnari
Gala Anis
Leap

ENGLISH SECTION

more articles

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS