Preţurile petrolului au scăzut marţi cu peste 3%

S.B.
Materii Prime / 8 noiembrie 2023

Preţurile petrolului au scăzut marţi cu peste 3%

Preţurile petrolului au scăzut marţi cu peste 3%, până la cel mai redus nivel de la sfârşitul lunii iulie, deoarece au apărut îngrijorări legate de cerere din cauza datelor mixte din China şi a reducerii entuziasmului investitorilor faţă de posibile reduceri ale dobânzilor, informează news.ro.

Contractele futures pentru ţiţeiul Brent au scăzut cu 3,53 dolari, sau cu 3,5%, la 82,23 dolari pe baril, la, în timp ce ţiţeiul american West Texas Intermediate a scăzut cu 2,88 dolari sau cu 3,6%, la 77,94 dolari pe baril.

Ambele contracte au atins cele mai reduse niveluri din 24 iulie, iar contractele futures pentru Brent au închis sub 84 de dolari pe baril pentru prima dată de la atacul islamiştilor Hamas, din 7 octombrie, asupra Israelului.

"Traderii vor rămâne în alertă maximă pentru semnele de apariţie a unui conflict mai larg în regiunea (Orientul Mijlociu) care ar putea întrerupe aprovizionarea, dar se pare că aceste temeri se diminuează", a spus analistul OANDA Craig Erlam.

În ceea ce priveşte cererea, importurile de ţiţei ale Chinei au înregistrat în octombrie o creştere robustă atât de la an la an, cât şi de la o lună la lună, dar exporturile sale totale s-au contractat într-un ritm mai rapid decât se aştepta.

"Datele semnalează declinul continuu al perspectivelor economice chineze, determinat de deteriorarea cererii în cea mai mare destinaţie de export a ţării: Occidentul", a declarat analistul City Index Fiona Cincotta.

Aşteptările privind reducerea cererii de ţiţei de către rafinăriile din China între noiembrie şi decembrie ar putea limita, de asemenea, cererea de petrol şi accentua scăderile preţurilor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

unbr.ro
danescu.ro
arsc.ro
raobooks.com
Stiri Locale

Curs valutar BNR

23 Feb. 2024
Euro (EUR)Euro4.9753
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5970
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2177
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8238
Gram de aur (XAU)Gram de aur298.9173

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb