Abonament gratuit

Prim-ministrul spaniol a prelungit din nou starea de urgenţă

M.I.
Internaţional /

Pedro Sanchez (Sursă foto: Twitter)

Pedro Sanchez (Sursă foto: Twitter)

Prim-ministrul spaniol, Pedro Sanchez, a anunţat sâmbătă că prelungeşte starea de urgenţă cu două săptămâni, până pe 26 aprilie, informează El Pais.

Guvernul spaniol a decis prelungirea cu două săptămâni a stării de urgenţă instaurate din cauza crizei sanitare provocate de Covid-19.

Pedro Sanchez a luat hotărârea după ce s-a consultat cu comitetul ştiinţific, care analizează toate datele şi modelele statistice prin care calculează evoluţia epidemiei.

Autorităţile au lansat mai multe mesaje optimiste în ultimele zile şi au insistat că a fost stabilizată curba epidemiei, însă numărul de infectări continuă să crească, transmite News.ro.

Aceasta este a treia prelungire de 15 zile a stării de urgenţă în Spania. Ea a fost decretată pe 15 martie.

Sanchez îi va informa, sâmbătă, pe principalii lideri politici ai ţării, începând cu Pablo Casado, preşedintele PP, cărora le va cere ajutorul. Grupurile politice au semnalat săptămâna aceasta că Executivul nu a dovedit transparenţă.

Spania a înregistrat, în ultimele 24 de ore, 809 decese cauzate de Covid-19, acesta fiind cel mai scăzut număr din ultima săptămână. Potrivit datelor prezentate de Ministerul Sănătăţii, până în prezent, Spania a înregistrat 11.744 de decese.

Numărul de noi cazuri depistate în decurs de 24 de ore este de 7.026, totalul ajungând la 124.736, de la începutul epidemiei.

Din total, peste 57.600 de persoane au necesitate spitalizare. Numărul celor care s-au vindecat a depăşit 34.200.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Trebuia prelungita pana in decembrie. La ce bun sa te complici cu jumatati de masura daca tot acolo vom ajunge?

    1. Asa e.Este valabil si pentru noi.Pana se imunizeaza natural populatia fiindca pana la urma la asta se va ajunge,dureaza.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS