PRIN ACORDUL PĂRŢILORTransgaz şi Gazprom au rupt contractul pentru transportul gazelor prin conducta T3

A.I.
Piaţa de Capital / 22 februarie

Transgaz şi Gazprom au rupt contractul pentru transportul gazelor prin conducta T3

Încetarea contractului creează premisele creşterii gradului de utilizare a infrastructurii de transport al gazelor naturale din ţara noastră, se arată în comunicatul Transgaz

Contractul istoric pentru transportul gazelor naturale prin conducta de tranzit T3 pe teritoriul ţării noastre către terţe ţări, încheiat de Transgaz (TGN) cu Gazprom Export LLC (GPE) şi valabil până la dată de 31 decembrie 2023, a încetat prin acordul părţilor, se arată într-un comunicat al companiei remis, astăzi, Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

"Negocierile intense purtate între Comisia Europeană (DG-ENER), Transgaz şi Gazprom Export LLC s-au materializat într-un Acord de încetare a Contractului istoric între Transgaz şi GPE încheiat pentru transportul gazelor naturale prin conducta de tranzit T3 pe teritoriul României către terţe ţări", se arată în raportul companiei.

Conform comunicatului, demersul s-a făcut în scopul aplicării reglementărilor europene pentru conductele de transport gaze naturale T2 şi T3 şi al încheierii cu operatorii de transport adiacenţi a acordurilor de interconectare aferente punctelor de intrare/ieşire ale acestor conducte.

Acordul este de o importanţă deosebită, întrucât pe de o parte creează premisele pentru aplicarea cadrului normativ european pentru rezervarea de capacitate de transport gaze naturale prin conductele de tranzit T2 şi T3 şi, în acelaşi timp, asigură protejarea optimă a intereselor financiare ale Transgaz care decurgeau din contractul istoric de transport gaze naturale prin conducta de tranzit T3, se arată în raport.

"Acordul de Încetare a Contractului istoric între Transgaz şi Gazprom Export LLC creează cadrul necesar pentru încheierea Acordurilor de Interconectare pentru Punctele de Interconectare Isaccea 2,3 şi Negru Vodă/Kardam 2,3, Asigurarea accesului liber al terţilor la rezervarea de capacitate pe conductele de tranzit T2 şi T3 asigură încasarea sumelor rămase de achitat din contractul istoric şi creează premisele creşterii gradului de utilizare a infrastructurii de transport al gazelor naturale din România", se menţionează în comunicatul Transgaz.

Transgaz este operatorul tehnic al Sistemului National de Transport (SNT).

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. not ok

    venituri in scadere

    1. Se face altul si vor veni bani mai multi.

      Atita cât timp sunt incompetenții ăștia la conducere niciodata !!!au ordine precise de la domnul din deal sa nu se facă nimik bun in țara asta ... vai mama lor !!!!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
Super protecție cyber pentru echipamente de business
BITCOIN ROMANIA

Curs valutar BNR

26 Feb. 2021
Euro (EUR)Euro4.8745
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0209
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4406
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5894
Gram de aur (XAU)Gram de aur228.2335

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Hidroelectrica
www.hipo.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro