Abonament gratuit

Prinţul Albert II de Monaco, afectat de coronavirus

A.M.
Internaţional /

Prinţul Albert II de Monaco, afectat de coronavirus

Prinţul Albert II de Monaco este primul şef de stat care a contractat coronavirusul şi a oferit primele date despre starea sa la RTL, scrie BFM TV.

"Nu mă simt rău, nu am febră", a declarat el. "Tuşesc încă, dar sper că este capătul tunelului pe care încep să-l zăresc"

Întrebat despre tratamentul său, Albert a indicat că a discutat despre asta cu Christian Estrosi, susţinător al clorochinei, tratament controversat contra virusului.

"Medicii mi-au spus că starea mea nu necesită acest gen de tratament", a explicat el.

Miercuri, prinţul Charles, moştenitorul coroanei britanice, a anunţat că a contractat virusul.

"L-am întâlnit pe Charles pe 10 martie, invitat la o masă rotundă organizată de Fundaţia sa", a explicat prinţul Albert. "Nu i-am strâns mâna. Ne-am salutat de departe. Nu cred că pot fi acuzat că l-am contaminat", a adăugat el râzând. "Dar era multă lume la acel centru de congres. Vor fi alte ocazii să mă întâlnesc cu el".

Separat de soţie şi de copii, pe perioada bolii, prinţul Albert spune că vorbesc "în fiecare zi pe Facetime". Şi speră "să li se alăture curând". La iniţiativa prinţesei Stephanie, monegascii cântă la balcoane imnul local, în fiecare zi, la ora 17.00.

"Sunt gesturi emoţionante care îmi înălzesc inima", asigură prinţul Albert, amintind "că există de asemenea, la fel ca în Franţa, aplauzele pentru personalul medical".

Guvernul din Monaco a anunţat sâmbătă închiderea "locurilor cu public, neesenţiale" până la noi ordine, inclusiv cazinouri, emblematice pentru imaginea şi isotira principatului. Şantierele publice au fost de asemenea oprite în Monaco.

Prinţul ALbert II de Monaco a fost diagnosticat cu Covid-19 săptămâna trecută. "Starea sa de sănătate nu prezintă nicio îngrijorare", el putând să-şi continue activitatea din apartamentele private, transmite News.ro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Videoconferinţa Digitalizarea României şi tehnologia 5G
DTLAWYERS
Hidroelectrica
Business Card
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
BTPay
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
Pagini Aurii
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie