Prodplast vrea să investească până la 7,5 milioane euro pe bursă şi în fonduri de private equity

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 15 noiembrie 2012

Producătorul de materiale plas­tice Prodplast Bucureşti (PPL), companie controlată de omul de afaceri Florin Pogonaru, vrea să investească până la 7,5 milioane euro pe piaţa de capital şi în fonduri de investiţii de private equity, pentru "valorificarea eficientă a disponibilităţilor bă­neşti".

Propunerea va fi discutată într-o AGA programată pentru 18 decembrie, potrivit unui convocator transmis de Prodplast Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

O propunere asemănătoare privind investiţiile Prodplast a fost aprobată de acţionarii Prodplast în aprilie, când valoarea maximă a plasamentelor a fost de 5 milioane euro.

Pe ordinea de zi a AGA din decembrie, figurează şi aprobarea reluării activităţii Prodplast într-o nouă locaţie.

Pogonaru a declarat la finele lunii septembrie că Prodplast se mută pe platforma industrială Faur din Capitală, unde a închiriat două hale în suprafaţă totală de peste 7.000 de metri pătraţi şi vrea să reînceapă producţia cu echipamente noi. Compania şi-a întrerupt activitatea la 1 mai, pentru relocare.

Terenul pe care se afla compania, amplasat în zona Pieţei Obor din Capitală, aparţine Prodplast Imobiliare, firmă desprinsă din Prodplast. Pe terenul respectiv ar urma să fie construit un centru comercial, potrivit Mediafax.

Prodplast a înregistrat în primul semestru o cifră de afaceri în scădere cu circa 5%, la 23 milioane lei, şi un profit de aproape 1,7 milioane lei, faţă de un câştig de 215.000 de lei în primele şase luni din anul trecut.

Pogonaru, care ocupă şi poziţia de preşedinte al Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din România (AOAR), deţine concertat cu alte firme peste 51% din acţiunile Prodplast, iar SIF Oltenia are 23,63% din titluri.

România - Strategia dezvoltării
mk-airport.ro
Electromagnetica
BTPay
danescu.ro
ccib.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

31 Mai. 2023
Euro (EUR)Euro4.9696
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6562
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1125
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7565
Gram de aur (XAU)Gram de aur293.0418

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro