Producţia unui film european costă, în medie, 2 milioane de euro

Ziarul BURSA #Lifestyle / 07 februarie 2020

Bugetul mediu de producţie a unui film european lansat în cinematografe este de 2,01 milioane de euro, potrivit unei analize a European Audiovisual Observatory (EAO).

EAO a verificat 576 lungmetraje europene din 2017, care au avut un buget total de 1,85 miliarde de euro. Astfel, a reieşit că bugetul mediu al unui film european a fost de 3,2 milioane de euro, însă EAO a precizat că, având în vedere impactul substanţial al câtorva filme cu buget mare, media de 2,01 milioane de euro este reprezentativă pentru majoritatea producţiilor europene, porivit News.ro.

Pe baza analizei, a fost relevat că principalele două surse de finanţare sunt bugetul public şi reţelele de televiziune, care reprezintă 26% , respectiv 24% din total.

Bugetele medii diferă de la ţară la ţară, mai mari în cele cu o piaţă largă şi mai mici în cele cu potenţial mai scăzut de box office.

În Franţa, Germania, Italia, Polonia şi Marea Britanie, bugetul mediu de producţie a fost de 3,2 milioane de euro, în 2017, spre deosebire de 1,5 milioane de euro pentru pieţe medii europene şi de 0,9 milioane de dolari pentru piele mici.

Cât priveşte finanţarea din bugetul public, în pieţele importante ea a fost mai mică (21%) decât în pieţele medii (43%) şi mici (54%).

European Audiovisual Observatory a transmis că datele acoperă 49% din totalul filmelor europene lansate în cinematografe în 2017.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
Apanova
Electromagnetica
anahotels.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Iul. 2021
Euro (EUR)Euro4.9198
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1348
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5704
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7754
Gram de aur (XAU)Gram de aur243.1200

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Allview
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro