Proiect cultural - o jumătate de milion de oameni s-au uitat la teatru

O.D.
Ziarul BURSA #Cultură / 13 aprilie 2021

Proiect cultural - o jumătate de milion de oameni s-au uitat la teatru

Cultura nu a "murit" în timpul pandemiei. Unele proiecte culturale, desfă urate online, chiar s-au bucurat de un succes imens.

Proiectul "Hektomeron", lansat în ianuarie de Teatrul Naţional "Marin Sorescu" din Craiova, a înregistrat până în prezent mai mult de 500.000 de accesări din întreaga lume. Naţionalul din Craiova, cu o tradiţie de peste 170 de ani, a lansat pe 15 ianuarie 2021 proiectul internaţional "HEKTOMERON - un mesaj universal al speranţei".

Până la acest moment, proiectul a avut peste 500.000 de accesări din întreaga lume, din ţări ca Israel, Marea Britanie, SUA, Germania, Turcia, Australia, Canada, Sri Lanka, India, Mexic, Rusia, Brazilia, Columbia, Kenya, Etiopia, Liban, Cipru, Noua Zeelandă, Costa Rica şi Nigeria. Pornind de la "Decameronul" scris de Giovanni Boccaccio în urmă cu mai bine de 650 de ani, proiectul Naţionalului craiovean prezintă cele 100 de poveşti ale autorului într-un moment în care izolarea, teama şi moartea sunt prezente în lumea de acum, aşa cum au fost prezente şi în Florenţa anilor în care "Decameronul" a fost conceput de Boccaccio. În fiecare zi, de la debutul proiectului, pe site-ul hektomeron.com a fost transmisă în regim live streaming din Sala "I.D. Sîrbu" a teatrului câte o poveste dintre cele 100, fiecare fiind regizată de un alt artist. O sută de regizori din 100 de ţări sunt implicaţi în acest proiect grandios. Pentru fiecare episod repetiţiile se desfăşoară online, în două etape, respectând "tiparul" unei producţii clasice: în prima etapă, regizorul lucrează numai cu actorul, iar în etapa a doua se trece la scenă, unde se construiesc luminile, se calibrează sunetul, se "fixează" mişcarea, se construiesc videoproiecţiile etc. Graţie mediului online, regizorul, indiferent de ţara în care se află, poate coordona repetiţiile ca şi cum ar fi în sală. "Hektomeron" va continua până pe 24 aprilie 2021 - data la care este programată lansarea ultimei poveşti. Apoi, toate cele 100 de poveşti vor fi reunite sub forma unui maraton de 25 de ore de teatru, în "Ziua Hektomeronului". Data acestui amplu eveniment va fi comunicată ulterior. Toate episoadele sunt jucate în limba română cu subtitrare în engleză, protagoniştii fiind actorii Teatrului Naţional "Marin Sorescu" din Craiova.

România - Strategia dezvoltării
mk-airport.ro
Electromagnetica
BTPay
danescu.ro
ccib.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

02 Iun. 2023
Euro (EUR)Euro4.9633
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6099
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0913
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7790
Gram de aur (XAU)Gram de aur293.6078

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro