Abonament gratuit
Videoconferinţa “Afaceri în agricultură”Videoconferinţa “Afaceri în agricultură”
Videoconferinţa “FONDURI EUROPENE”

PROIECT DE LEGEAngajaţii ASF cu atribuţii de control ar putea beneficia de protecţie faţă de hărţuiri în justiţie

A.I.
Piaţa de Capital /

Angajaţii ASF cu atribuţii de control ar putea beneficia de protecţie faţă de hărţuiri în justiţie

De asemenea, se are în vedere ca membrii Consiliului ASF care nu domiciliază în Bucureşti să beneficieze de decontarea cheltuielilor

Angajaţii din ASF care au atribuţii în supravegherea şi controlul entităţilor reglementate ar putea beneficia de protecţie faţă de eventuale hărţuiri în justiţie, iniţiate de persoanele supravegheate de Autoritate,demersuri prin care se încearcă împiedicarea ASF în adoptarea măsurilor necesare, prevede un proiect de lege iniţiat de deputatul PNL Florin Roman

Proiectul, ce are ca obiect modificarea şi completarea OUG 93/2012, privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), mai are în vedere protejarea confidenţialităţii informaţiilor obţinute în exercitarea atribuţiilor persoanelor din ASF, restructurarea capitolului care vizează sancţiunile pentru o mai clară reglementare a acţiunilor de control şi supraveghere exercitate de Autoritate, precum şi crearea cadrului legal pentru efectuarea unui control, atunci când acest lucru se impune.

De asemenea, implică stabilirea unui regim sancţionar pentru entităţile care nu respectă măsurile care se impun acestora prin actele Autorităţii, precum şi în situaţia în care acestea împiedică desfăşurarea controlului prin tergiversare, furnizare de documente incomplete, inducerea în eroare a organelor de control etc.

"Pentru similaritate cu prevederile Legii 312/2014 privind Statutul Băncii Naţionale a României, considerăm că şi membrii Consiliului ASF şi personalul autorităţii cu atribuţii de supraveghere şi control trebuie exoneraţi de la răspunderea civilă sau penală, după caz, în situaţia în care instanţele judecătoreşti constată buna credinţă şi lipsa neglijenţei în îndeplinirea sau omisiunea îndeplinirii actelor ori faptelor în exercitarea atribuţiilor legale de supraveghere şi control. Astfel, aceştia vor putea să îşi exercite atribuţiile de supraveghere şi control în mod obiectiv, în limita competenţelor legale, fără a fi supuşi unor eventuale presiuni generate de apariţia unor articole tendenţioase în presă sau de nenumărate acţiuni în instanţă, formulate cu rea credinţă, cu scopul destabilizării şi decredibilizării activităţii ASF", se arată în expunerea de motive a proiectului de lege.

De asemenea, se are în vedere ca membrii Consiliului ASF care nu domiciliază în Bucureşti să beneficieze de decontarea cheltuielilor cu locuinţa de serviciu, cazarea, diurna şi transportul, în condiţiile stabilite de lege şi prin reglementările proprii.

Proiectul, ce a fost înregistrat în 7 octombrie 2020, a fost ieri prezentat şi aprobat în Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor. Termenul de depunerea a amendamentelor a fost stabilit pentru astăzi.

Opinia Cititorului ( 9 )

 1. Ha, ha, ha...

  "în situaţia în care instanţele judecătoreşti constată buna credinţă şi lipsa neglijenţei în îndeplinirea sau omisiunea îndeplinirii actelor ori faptelor în exercitarea atribuţiilor legale de supraveghere şi control"

  ha,ha,ha! 

  1. Drăguță, pune mâna și citește statutul BNR.

   Exact acest paragraf se regăsește acolo. Art. 25, alineatul 3.

   Manole! 

   Atunci sa raspunda pecuniar si fata de asigurări, investitori, etc dacă nu au supravegheat cum trebuie . Toti păgubiții din asigurări sa ii cheme in garantie.

  "[...] deputatul PNL Florin Roman" da' spuneti domne pe cine are angajat libidinosul asta de Roman in ASF. Spuneti nume, functie si studii. Astazi in plina pandemie de Covid sa te f..frece grija de siguranta marlanilor ASF inseamna ca esti un om de cea mai joasa speta. Iesiti prostime si votati in decembrie personaje insalubre ca asta si apoi stati in spitale covidati in timp ce el mai da o lege de protectie pentru fufele din ASF. Tara fara viitor! Scarbos

  Asta-i culmea!

  Dupa ce ca sunt angajati pe pile, lipsiti de cunostinte de specialitate, de bun simt si de experienta, acum le mai asiguram si protectie in justitie + decontari de cheltuieli (ca au venituri mici, sarmanii).

  Alo, Roman, voi chiar sunteti tampiti. Piata urla din cauza protectiei oferite de ASF grupului infractional de pradatori de la SIF 1 (care a distrus 3 SIF-uri) iar voi furnizati protectie si drepturi (inclusiv salariale) suplimentare acestor incompetenti (cel putin) in loc sa stabiliti criterii clare de integritate si profesionalism pentru acesti angajati ajunsi dictatori si siluitori ai pietei de capital.  

  1. Tu nu ești în stare sa iti faci ordine acasa si vrei sa faci pe piata de capital. Prietenii știu de ce . Esti prea mic , amice.

   Asta e si ideea, trebuiesc absolviti de toate marlaniile facute sau acceptate.

   Le e frica c or sa infunde puscaria pana la urna pentru sprijinirea infractorilor. 

  Eu zic sa le dea spp-isti si pistoale, ca e pericol in piata

  Adica pot sa faca ce vor ei fara sa fie trasi la raspundere.

  Genial, nu? 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
BTPay
Nuclearelectrica

Curs valutar BNR

23 Oct. 2020
Euro (EUR)Euro4.8744
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1145
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5485
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3849
Gram de aur (XAU)Gram de aur252.5738

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

AAGES GROUP
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
14 Noiembrie - Noaptea Muzeelor
Legal Accelerators
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie