PROIECTUL LOFT GREEN APARTMENTSPrimele 44 de apartamente care nu poluează, finalizate în proporţie de 90%

Ziarul BURSA #Companii #Construcţii / 11 septembrie 2019

Primele 44 de apartamente care nu poluează, finalizate în proporţie de 90%

Compania românească EcoVillas, care investeşte 10 milioane de euro în construcţia a trei blocuri ce vor avea în total 154 de apartamente cu una, două şi trei camere, a anunţat că a finalizat în proporţie de 90% primele 44 de apartamente şi spaţii comerciale din ţara noastră 100% ecofriendly, din proiectul Loft green apartments.

Locuinţele nu poluează, fiind primele apartamente care nu sunt racordate la gaze şi folosesc un sistem de încălzire şi răcire cu pompe geotermice.

Potrivit reprezentanţilor proiectului, apartamentele sunt alimentate cu energie regenerabilă, fiind gândite pentru a reduce spre zero impactul pe care îl au asupra mediului şi promovează un stil de a trăi pentru viitorii locatari.

La noi în ţară EcoVillas a mai construit alte 32 de case pasive cu pompe de căldură finalizate în anul 2016, a căror valoare a crescut cu 35% de la darea în folosiţă, mai spun sursele citate.

Gabriel Focşeneanu, managerul proiectului, a declarat: "Apartamentele pasive sunt cu adevărat o investiţie pentru că aduc reduceri de costuri lunare şi confortul unei locuinţe smart. Proiectul Loft green apartaments nu poluează deoarece foloseşte un sistem de încălzire şi răcire bazat pe pompe geotermice. Practic, locuinţele nu sunt racordate la gaz şi sunt alimentate cu energie regenerabilă. Datorită sistemului de încălzire cu pompe geotermice, pe timpul iernii costurile lunare se reduc cu 90% faţă de un apartament standard. Încălzirea într-o lună de iarnă este 1 leu/mp. Asta înseamnă că la trei camere, în luna ianuarie, locatarii vor plăti cel mult 70 de lei încălzirea. Există în fiecare apartament un sistem de încălzire prin pardoseală, iar pierderile de căldură sunt reduse la zero datorită izolaţiei foarte bune. Geamurile sunt şi ele speciale pentru apartamente pasive. Proiectul foloseşte un sistem inteligent de ventilaţie pentru a aerisi locuinţa. Este un sis­tem smart ce aduce aer curat şi proas­păt 24 de ore din 24 fără a fi nevoie să se aerisească".

Proiectul, situat în Mogoşoaia, se află lângă 87 de hectare de pădure unde exista inclusiv trasee pentru plimbări, iar alţi 7.500 de metri pătraţi de zonă verde vor exista în curtea complexului, amprenta la sol fiind de doar 25% din suprafaţă, au mai precizat reprezentanţii proiectului.

Complexul dispune şi de prize pentru maşini electrice, parcări pentru biciclete şi cărucioare, boxe, parcări subterane şi supraterane, loc de joacă, acces facil către transportul în comun şi magazine.

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

30 Ian. 2023
Euro (EUR)Euro4.9030
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4936
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.8925
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5798
Gram de aur (XAU)Gram de aur278.6082

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro