Proiectul privind Parcul Grozăveşti nu a întrunit voturi suficiente în CGMB

F.D.
Miscellanea / 31 octombrie 2022

Proiectul privind Parcul Grozăveşti nu a întrunit voturi suficiente în CGMB

Proiectul care viza realizarea unui parc pe bulevardul Doina Cornea, la solicitarea Primăriei Sectorului 6, nu a fost adoptat în şedinţa Consiliului General al Capitalei de luni, potrivit Agerpres.

Proiectul, care avea nevoie de o majoritate de două treimi, a întrunit doar 32 de voturi, insuficiente în vederea adoptării.

În baza acestuia, urma să se solicite Guvernului emiterea unei hotărâri pentru transmiterea imobilului în suprafaţă de 11.382 mp (...) situat în bulevardul Doina Cornea (fost bulevard Vasile Milea) nr. 5G, Sector 6, din domeniul public al statului şi din administrarea Serviciului Român de Informaţii în domeniul public al municipiului Bucureşti în vederea realizării unui parc.

Consiliul Local al Sectorului 6 a cerut CGMB, în luna iunie, să solicite Guvernului emiterea unei hotărâri pentru trecerea acestui teren din domeniul public al statului în cel public al municipalităţii şi în administrarea sa.

Primăria Sectorului 6 propunea realizarea acestui parc ca urmare a numeroaselor solicitări făcute de locuitorii din Grozăveşti, care sunt lipsiţi de zone de relaxare şi recreere, explică iniţiatorii proiectului.

Alin Stoica, fostul prefect al Capitalei, lider al USR Sector 6, a reproşat consilierilor PSD că nu ar fi susţinut proiectul din CGMB.

"Zilele trecute ne bucuram de faptul că lupta pentru recuperarea parcului Grozăveşti este aproape de final. Mai trebuia Hotărârea Consiliului Municipiului Bucureşti pentru ca lucrurile să intre, după o luptă de câţiva ani, pe o cale normală. S-a ivit însă un nou obstacol, de această dată pur politic. Proiectul nu a primit susţinerea consilierilor PSD din Consiliul General al Bucureştiului! Sigur, la întrebarea 'de ce', vor avea multe răspunsuri. Cert este că acest vot aruncă din nou în incertitudine proiectul. Colegii mei din administraţia locală sunt însă suficient de tenace pentru a nu renunţa", a scris acesta pe Facebook.

El i-a îndemnat pe bucureşteni să facă apel la consilierii municipali, în vederea susţinerii proiectului.

"Identificaţi acei consilieri care s-au opus şi trimiteţi-le un mesaj în care să le cereţi să se răzgândească. Un mesaj corect, sobru şi ferm în care să le cereţi să pună interesul cetăţeanului pe primul loc", a mai scris Alin Stoica.

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

31 Ian. 2023
Euro (EUR)Euro4.9221
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5466
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.8998
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6028
Gram de aur (XAU)Gram de aur278.5779

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro