PROPUNERE UDMR:Veniturile care depăşesc 100.000 lei anual - impozitate cu 40%

F.A.
Ziarul BURSA #Politică / 15 noiembrie 2012

Veniturile care depăşesc 100.000 lei anual - impozitate cu 40%

UDMR propune, prin strategia sa fiscală şi economică, introducerea unui impozit de solidaritate pe o perioadă de trei ani, care presupune taxarea cu 40% a veniturilor ce depăşesc 100.000 de lei anual.

Preşedintele UDMR Kelemen Hunor a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă: "Propunem în strategia noastră fiscală şi economică pe termen mediu şi lung introducerea temporară, pe trei ani, a unui impozit de solidaritate, care să poată funcţiona din 2013. Într-o perioadă de criză, persoanele fizice şi juridice care au câştiguri substanţiale pot contribui la echilibrarea inechităţilor din societate pentru a aduce bani la bugetul de stat. Filosofia este că cel care câştigă mai mult, peste o anumită sumă, să aibă o contribuţie mai mare la bugetul de stat. Este filosofia solidarităţii sociale, fără să afecteze cota unică în 99% dintre cazurile existente".

Potrivit europarlamentarului Iuliu Winkler, un astfel de impozit de solidaritate se vehiculează în mai multe state ale Uniunii Europene.

"Un sistem fiscal trebuie să fie echitabil, fiecare membru al societăţii contribuie proporţional cu propria putere la sistemul de taxe şi impozite. Dacă am pune un nivel de la care aplicăm impozitul de solidaritate la 100.000 de lei pe an, înseamnă că pentru această sumă se plăteşte cota unică de 16%, iar ceea ce depăşeşte această sumă va fi taxat cu 40%", a explicat Iuliu Winkler.

UDMR propune un nou cod fiscal, aplicat din 2014, care să prevadă păstrarea cotei unice la 16%, un studiu de impact în cazul trecerii la impozitarea progresivă, revenirea TVA la 19% şi reducerea contribuţiilor de asigurări sociale cu 3,5% la angajator şi cu 2,5% la angajat, urmată de o altă reducere, cu câte 2% pentru fiecare parte.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. UDMR => luati-va bagajele si carati-va in Ungaria

    Acolo puteti sa propuneti ce doriti voi ca oricum nu va baga nimeni in seama! 

România - Strategia dezvoltării
mk-airport.ro
Electromagnetica
BTPay
danescu.ro
ccib.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

31 Mai. 2023
Euro (EUR)Euro4.9696
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6562
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1125
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7565
Gram de aur (XAU)Gram de aur293.0418

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro