Purcari vrea să acorde dividende de 26 milioane lei

A.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 06 aprilie

Purcari vrea să acorde dividende de 26 milioane lei

Reacţie pozitivă în piaţă pentru acţiunile WINE

Acţionarii Purcari Wineries (WINE) sunt convocaţi la data de 28 aprilie pentru adunarea de bilanţ, propunerea conducerii companiei fiind ca, din profiturile acumulate, suma de 26 milioane de lei să meargă către dividende, se arată în raportul producătorului de vinuri din Republica Moldova publicat, ieri, pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Faţă de capitalul actual al companiei, de 20 milioane de acţiuni, dividendul unitar este de 1,3 lei, ceea ce raportat la preţul titlului WINE de la finele săptămânii trecute, de 25,9 lei, oferea un randament brut de 5%. Anunţul a impulsionat preţul acţiunii, astfel încât ieri, la ora 17:00, cotaţia WINE avea o creştere de 3,86%, la 26,9 lei, record istoric.

În situaţia în care propunerea va primi votul acţionarilor, ultima dată la care titlurile Purcari vor fi tranzacţionate cu dreptul de a primi dividende este 18 august, în timp ce data plăţii va fi 9 septembrie. De menţionat că, dacă propunerea va trece de AGA, operaţiunea va avea loc după majorarea capitalului Purcari la 40 milioane de acţiuni (aprobată la finele lunii trecute), astfel încât la momentul plăţii dividendul unitar va fi de 0,65 lei/titlu.

Tot în data de 28 aprilie, acţionarilor Purcari Wineries li se va supune la vot derularea unui program de răscumpărare a cel mult 0,37 milioane de acţiuni, operaţiune ce va avea loc după majorarea capitalului social de la 20 milioane de acţiuni la 40 milioane de acţiuni. Scopul programului este îndeplinirea în totalitate a obligaţiile ce decurg din Programul existent de Remunerare al Managementului pentru 2022-2023, informează compania, subliniind că nu este vorba despre o nouă alocare de acţiuni sau opţiuni pentru echipa de management, ci doar concentrarea pe execuţia programelor autorizate anterior.

De asemenea, pe ordinea de zi se va găsi un punct privind autorizarea Consiliului de Administraţie pentru majorarea capitalului companiei cu cel mult un milion de acţiuni noi, prin intermediul uneia sau mai multor emsiuni. Este o reiterare a aprobării solicitate şi obţinute la AGA anul trecut, dar care nu a fost exercitată de către board în 2020.

Pentru anul trecut, producătorul de vinuri a raportat un profit net de 60,44 milioane de lei, cu 49% faţă de cel din 2019, rezultat impulsionat inclusiv de câştigurile generate prin vânzarea participaţiei în Glass Container Company (GCC) către Vetropack în decembrie 2020. 

Victor Bostan, fondatorul companiei, deţinea prin Amboselt Universal 20,03% din Purcari la finele anului trecut, alţi acţionari importanţi ai producătorului de vinuri din Republica Moldova fiind East Capital, Fiera Capital sau fraţii Pavăl.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Videoconferinţa “Digitalizarea României”
Dtlawyers
Apanova
Electromagnetica
anahotels.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Iul. 2021
Euro (EUR)Euro4.9208
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1716
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5451
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7543
Gram de aur (XAU)Gram de aur242.5619

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Allview
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro