Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”

RAFAEL GROSSI, AGENŢIA INTERNAŢIONALĂ PENTRU ENERGIE ATOMICĂ:"Tehnologia nucleară are potenţialul să contracareze încălzirea globală"

Ziarul BURSA #Companii #Energie /

Tehnologia nucleară poate juca un rol în eforturile globale destinate limitării încălzirii globale, a afirmat, ieri, noul director general al Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (IAEA), argentinianul Rafael Mariano Grossi, informează DPA.

Delegaţii celor 171 de state membre ale IAEA au aprobat prin consens numirea diplomatului sud-american ca nou responsabil şef al AIEA cu un mandat de patru ani, care va începe oficial de astăzi, relatează Agerpres.

"Energia nucleară nu este o parte a problemei. Poate fi, pentru cei care doresc acest lucru, parte a soluţiei", a declarat, ieri, Rafael Grossi, precizând că va participa la summitul mediu climă de la Madrid pentru a-şi promova mesajul.

"Contrar a ceea ce au estimat mulţi, energia nucleară este în creştere", a mai spus domnia sa, menţionând cele peste 30 de centrale nucleare care au fost începute la nivel mondial în ultimii ani.

Argentinianul a recunoscut că mulţi oameni din lume sunt îngrijoraţi cu privire la siguranţa şi securitatea instalaţiilor nucleare. Grossi a promis că IAEA va continua să lucreze la elaborarea standardelor globale de siguranţă "pentru a fi siguri că tot ceea ce facem este în beneficiul societăţilor noastre".

Rafael Mariano Grossi, 5 8 de ani, până în prezent ambasador al Argentinei în Austria şi la organismele internaţionale din Viena, îi succede în func-ţie japonezului Yukiya Amano.

După decesul lui Amano, în iulie, Rafael Grossi s-a aflat în cursa finală pentru acest post cu diplomatul român Cornel Feruţă. La finalul lui octombrie, diplomatul argentinian a obţinut 24 de voturi în Consiliul Guvernatorilor al AIEA, iar cel român zece voturi.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Business Card
BTPay
Cotnari
Gala 'Women in Economy 2020'
Benihana
Leap
Hotel Marshal Garden

ENGLISH SECTION

more articles

Anvergura
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
Pagini Aurii
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS