Raiul nu are adresă

Cornel Codiţă
Ziarul BURSA #Editorial /

 Cornel Codiţă

Nu, nu geografia "Lumii de apoi" ne interesează aici, ci aceea a lumii în care trăim. Mă rog, deocamdată... temporar şi cu chirie! La urma-urmei, Dante nu este chiar singura sursă cu autoritate în materie şi nu puţine glasuri demne de încredere au sus-ţinut că pînă să dezlegăm misterele Raiului şi Iadului de dincolo, ar fi mai de folos, ar fi necesar, ba chiar obligatoriu să înţelegem ce-i cu Raiul şi Iadul de aici, din lumea în care trăim (vezi Goethe, Faust). Pentru asta avem nevoie de un pic de geografie socială, Ştiinţa-Artă care ne înfăţişează formele societăţii în care ne petrecem viaţa. Cu o asemenea hartă ar trebui să fim dotaţi şi învăţaţi să umblăm, fiecare, încă de prin clasele primare, dacă nu chiar din perioada celor şapte ani de acasă. Oricum, cu cît mai devreme, cu atît mai folositor. La urma urmei, pleci într-o călătorie de o viaţă care are ca uriaşă miză chiar viaţa ta şi parcă n-ar fi de folos să rătăceşti pe coclauri prea mult pînă să dai de "drumul tau", ori să nu dai niciodată de el, să te istoveşti aiurea prin deşerturi, ori păduri virgine, să cazi în cine ştie ce prăpastie, ori să te îneci în apele tulburi ale Fluviului Ocaziilor Ratate sau în Lacul stătut al Neputinţelor. Poate aţi observat, poate nu, dar un asemenea instrument nu ne pune nimeni la dispoziţie. Niciodată! Bănuiesc chiar un "complot" care ne împiedică să ne alcătuim singuri o asemenea hartă, chiar şi atunci cînd ne dăm seama de utilitatea şi necesitatea ei, chiar şi atunci cînd avem acumulate cunoştinţele, respectiv exeperienţa necesare pentru a o desena.

Harta socială a României de astăzi seamănă aparent cu cea a Atlantidei. Trei cercuri concentrice. Asemănările se opresc, însă aici. La noi cele trei sunt tărîmuri radical diferite. În mijloc "Jungla celor fără grija zilei de mîine, de poimîine... ba chiar şi a Zilei de Apoi", cerc supranumit şi Jungla Raiului. Activitatea şi preocuparea principală, dacă nu chiar unică a celor care au ajuns aici este să nu cumva să se întîmple ceva care să îi aducă din nou în situaţia de a avea grija zilei de mîine. Este o activitate febrilă, esenţialmente şi drastic competitivă, stresantă şi plină de primejdii. Una care extenuează, distruge nervi, vieţi şi cariere, nu de puţine ori. De aceea, cei care trăiesc în Jungla Raiului au impresia subiectivă că trăiesc de fapt în Iad dar, evident, nu ştiu despre ce vorbesc! Cercul nucleu este înconjurat şi se sprijină nemijlocit pe zona care îl împresoară, des-tul de largă, "Rezervaţia paraziţilor utili". O întreagă faună. De la cei ce ocupă şi folosesc funcţii şi poziţii în structurile administrative şi politice în interesul lor nemijlocit şi al reţelelor de dependenţă din care fac parte, permanent sau temporar, pînă la formaţiunile specializate şi structurile de grup ale infracţionalităţii înalt organizate. Dincolo, un perimetru, circular şi el, care cuprinde pe toţi ceilalţi, "Iadul dezmoşteniţilor". Ici şi colo, în interstiţii create temporar, cu dimensiuni variabile, teritorii slab populate şi relativ izolate, dintre care remarcabile sunt "Arhipelagul creatorilor" şi "Insula Exilaţilor" zisă şi a "Înţelepţilor fără de ţară". Cu excepţia teritoriilor speciale, legea fundamentală a celor trei tărîmuri circulare este una singură: homo homini lupus. Fiecare zonă circulară este organizată şi puternic stratificată social, în special după principiul clanurilor şi al reţelelor de putere sub semnul unei acerbe concurenţe. Între cele trei "lumi" există fluxuri de mobilitate socială, relativ slabe, de la periferie spre centru şi mult mai puternice, în sens opus. În ansamblu, societatea României este una autofagă, trăieşte şi se structurează consumînd şi risipind, în procese economice slab productive, resursele de care dispune, de la cele neregenerabile de tip mineral, la capital, infrastructuri şi terminînd cu oamenii!; vînzînd direct sau indirect resursele de care dispune, inclusiv o parte semnificativă a populaţiei pentru a risipi apoi sau a redistribui conform algoritmilor de clan resursele dobîndite!; respectiv prin îndatorare în flux continuu, creînd la temelia edificiului o prăpastie în care, inevitabil, se va prăbuşi, dacă nimic şi nimeni nu schimbă radical aceste procese autodistructive.

Bine, şi... de ce nu are Raiul adresă? Relativ simplu, pentru că el poate fi aproape oriunde. Dacă ai bani, bine puşi deoparte, suficient de mulţi încît să nu ai grija zilei de mîine, de poimîine... sau a Zilei de Apoi, Raiul poate fi la Bucureşti, la Craiova, la Cluj, la Iaşi, în Costa Rica, în America, în Insulele Baleare, în Martinica sau la Poplaca... (vorba vine... zic şi eu aşa, de kiki!). Şi care-i diferenţa? Ce, Iadul are adresă? Nu are, dar la noi nici nu are nevoie, căci oricînd ar fi, orinde-ai fi şi ori încotro te-ai duce se găseşte întotdeauna un zilier al lui Ucigă-l Toaca, un "Gheorghe Dincă", gata să te ia "cu binişorul" şi să te tîrască în Infern, doar trecîndu-te strada! Şi nici măcar nu trebuie neapărat să te omoare; arta este să te facă să accepţi "de bună voie" emigrarea... în Iad!

Opinia Cititorului ( 17 )

 1. Homo homini deus ramane doar o posibilitate cuantica sau ea exista in alt univers paralel? De ce nu putem sa o facem sa colapseze si aici, pe planeta albastra? Cine si ce ne impiedica sa ne dorim acest lucru? Macar cei din arhipelag!

  homo homini lupus nu caracterizeaza constiinta, ea este morala! 

  1. Ce este constiinta morala?

   Raspunsul implica o abordare complexa, integrata din domeniul evolutiei cunoasterii in domeniul constiintei, relatia creier - minte- constiinta, din

   perspectiva neurostiintelor intersectate cu filosofia, fizica, teologia si informatica. Nu mi-am propus sa il dau acum. 

   Mecanismele cuantice ale conștiinței

   Modelarea prin propria constiinta.

   Ce sunt printipurile, neicusorule?

   1. Incercare de definire

   Constiinta este o matrice legata de energia, data de vibratiastringului, viteza si informatia cuantica a biofotonului (luminii din creier) necesara formarii unui gand, a oiectivitatii subiectivitatii.Este qualia. Dar ce e qualia? Modul cum reactionam noi cu obiectele 

   Este o organizare a tiparelor de conexiune intre neuroni, tipare de unda caracterizata de frecventa, lungime de unda si amplitudine . 

   2. Rolul campului cuantic - relationare, comunicare 

   Comunicarea se face prin camp cuantic electromagnetic, informational, morfogenetic. Nivelul cuantic este locul unde dispare structura si unde actioneaza legi informatice morale, el presupune lipsa materiei grosiere, nu numai lipsa masei si existenta unui vid care are potentialitatea structurarii materiei grosiere. Laserul de la Magurele pune in practica o idee care a primit premiul Nobel si chiar asta si-a propus, sa sparga vidul pentru a putea folosi energia vidului, prin ciocnirea celor 2 particule subtile ale vidului cu mare degajare de energie, vezi NicolaeTesla si energia vidului. 

   3. Masurare a constiintei - diferite nivele de constiinta 

   O unitate de masura masoara cat stie o anumita parte a sistemului despre sistem. ea trebuie sa indeplineasca 4 conditii: principiul informatie, principiul dinamic, principiul independentei si principiul integrarii; 

   Unii au imaginat si o unitate de masura pentru constiinta umana nonmateriala PHI, unda caracterizata de frecventa,viteza, lungime de unda si amplitudine.PHI masoara informatia integrata in sistem, cuantifica numarul de permutari al informatiei pierdute.Nr PHI este direct proportional cu nr de interactiuni din creier cu restul. 

   Si lumea inanimata are constiinta, nu doar cea animata si omul. 

   De exemplu fotonul care are phi=1.El are doar object qualia si un singur feed-back al interactiunii. Un atom e mai complex el are qualia reactivitatii, a electronegativitatiii si a abilitatii legaturii cu alti atomi. 

   Animalele au subject qualia, oamenii au spatiu-timp qualia, qualia viitorului care diferentiaza oamenii de animale...limbaj despre prezent, trecut si viitor, creativitate, intr-un cuvant homo sapiens. 

   4.Cum explicam? 

   Nu putem sa explicam decat prin perspectiva fizicii cuantice.Dar nu e suficient! Teoria string, teologia si filozofia aduc informatii utile complementare. Fizica demonstreaza existenta lui Dumnezeu, apara aceasta credinta, prin demonstratie. Fizica reface geneza dar dandaratelea, cum spunea Noica. Inca nu se poate trece de zidul Plank, de zece la minus 43, adica din punctul 0 si pana la acest zid. dar sa revin la organismul uman, la microcosmis,la microtubuli. 

   Microtubulii, aceste magistrale care transporta informatia, se comporta ca niste computere cuantice. 

   Fenomenul de intricare, entanglement la nivel de alfatubuline si betatubuline, cele doua microtubuline care vibreaza la unison, coerenta, sustinuta de fosfor e posibila si in organismul nostru la nivel molecular, nu numai la nivel subatomic si celular. Aceste sisteme de ghidaj, microtubulinele transporta lumina, transporta biofotoni, ei asigura coerentizarea, intra in vibratie la unison. Coerenta cuantica necesara pentru generarea energiei pentru un gand. 

   Intrebarea este de unde ne luam aceasta lumina, acesti biofotoni, cine ii produce. 

   In fizica cuantica, constiinta observatorului este cea care modifica rezultatul experimentului dublului fante.

   Prin propria constiinta noi creem realitatea, conform solipsismului, din filozofie. Modularea prin propria subiectivitate anuleaza obiectivitatea experimentului fizic. 

   Intre cele doua tipuri de proteina alfatubulina si betatubulina exista coereta, acestea intra in rezonanta. Cine induce aceasta coerenta? Energia biotonilor, lumina care se genereaza in celulele noastre, acesta induce coerenta.

   Observatorul anuleaza coerenta si obliga unda sa colapseze, sa se transforme din unda in particula.

   Inseparabilitatea particulelor, entanglement cuantic, intricatie in romana. Timpul de coerenta intre cele 2 tubuline e necesar formarii unui gand. Celulele noastrenervoase permit o coerenta mai mare, mecanisme ale coerentei din interiorul organismului nostru. Aceste sisteme de microtubuli transporta lumina, biofotoni. Acesti biofotoni creeaza coerenta, rezonanta.

   Teoria tertului inclus.

   Venim si ne intoarcem in lumina! Lumina din ziua I, a patra si a sasea din geneza, de ajuta sa intelegem

   La inceput au fost create matrici de lumina, lumina vie, in ziua I. Apoi in ziua a IVa au fost create corpurile ceresti, lumina cosmica. Prin lumina, rezonanta, s-a nascut iubirea. Dumnezeu a spus, sa se faca lumina, adica ordine, rezonanta holografica a doua particule gemene.

   Este timpul sa nu mai separam adevarul stiintific de cel spiritual. 

   Biofotoni sau biologia laserilor.Celula mea este un laser. Noi generam emisie laser cu sistemul nostru biologic de celule inlantuite.Bioenergie. Lumina vie patrunde in celula prin membrana care are fosfor lipide, cu proprietati de cristal lichidl. La fiecare trecere a luminii prin membrana unei celule, ea isi dubleaza frecventa.Si plantele si animalele au lumina, se nasc din matricea vie, divina.Totul este vibratie, unda, lumina si de aici unitatea lumii bazata pe rezonanta, pe iubire dintre cele doua particule gemene, doua cate doua. .Potrivit acestor frecvente, aceste vibratii sunt vizibile sau nu. Misiunea noastra pe terra este sa ne crestem frecventa vibratiilor. Daca doi parteneri se iau de mana isis cresc frecventa vibratiei...daca mai multi se iau de mana va creste proportional frecventa vibratiei.Daca intreaga planeta se va lua de mana va creste vibratia planetei si mai departe. Daca alte fiinte vii din univers se iau de mana vor creste frecventa vibratiei universului, prin comuniune. Acesta este telul creatiei, cresterea vibratiei constiintei, prin rezonanta, prin iubire! 

  La inceput a fost cuvantul, adica informatia, gandul!Informatia, legile informationale morale dau sens structurii.Gandul este cea mai mare forta din univers daca respecta si daca nu respecta legile informationale morale ale Cosmosului.. 

  Realitatea in care traim este dependenta de vointa noastra, de gandirea noastra, de modul in care ne integram existenta in realitatea universala. Gandirea in armonie este temelia si nazuinta universului. Omul a evoluat avand in spate legile Universului, pe care a inceput sa nu le mai respecte, astfel stricand armonia universului. 

  Lumea are 2 posibilitati: 

  - ori devine constienta si responsabila de locul si rolul ei in univers ( ma refer la cei care conduc lumea, care vor sa aiba in centru nu fiinta umana ci robotii, un adevarat pericol)

  -ori dispare odata cu planeta poluata, acidificata, ma refer la poluarea prin existenta ionilor pozitivi de hidrogen, care interactioneaza cu bio (a acidificat apa, aerul, solul, corpul uman) prin disarmonizarea mintii fata de Univers. 

  We live in a very interesting time of transition of our consciousness to the level beyond consciousness, superconscious and Absolute consciousness capable to understand the main problem of humanity: "What prevents the humanity fr om elimination of all the negative manifestations of life?". What causes these negative manifestations? What prevents mankind fr om evolving?

  1. Subtle Heavenly Teachers give an answer to these questions.

   Absence of complex scientific and theistic, intuitively-logical, psycho-spiritual and spiritually-moral methods of cognition of subtle (SM) and brute-material (BM) world. 

   Lack of complex scientific knowledge about human's nature, their role in the evolution of Earth and the Universe fr om informational, energy and physical points of view. 

   Absence of complex human science providing knowledge about physically-bio-energy-informat ional multilevel (12 levels and Morality) human consciousness system, which reflects objective reality of subtle and brute-material worlds and consists of approximately 99,9% subtle-material evolutional information, energy and matter and merely 0,1% of brute-material evolutional information, energy and matter having the cosmo-planetary Divine nature and the structure identical with the Universe. 

   Absence of complex scientific knowledge about informational Laws of construction, evolution and development of the multilevel spiritually-evolutionary system of human consciousness which exists through a balanced exchange with environment, substance, energy and, predominately, with evolutional spiritual information. 

   Lack of complex scientific knowledge about the principles, mechanisms and role of evolutionary (positive) and involutional (negative) information in the life of mankind and the Universe. 

   Absence of a unified integrated scientific classification of all kinds of subtle and brute-material evolutionary and involution information. 

   Absence of complex methodologies of testing, screening and transformation (at conscious and unconscious levels of consciousness) of unnecessary, harmful, negative information for an individual's and the society system. It is the main source of all the negative manifestations of life which leads to spiritual impoverishment, degradation, diseases, senility and death. 

   Absence of scientific methods of sel ection and use (on both conscious and unconscious levels of consciousness) of only useful for an individual and the society SM and BM evolutionary information that excludes all the negative manifestations of life. 

   Lack of scientific spiritual and moral criteria of development and activity evaluation of each single person, as well as the society, a country and the civilization in whole, fr om an evolutionary spiritually-informational point of view.

   Absence of scientific Global Unified Cosmohumanistic (educational and pedagogical) System contributing to a gradual transfer of mankind to usage of only evolutionary information, birth of a positive mode of thinking, new Cosmohumanistic Culture and Civilization the Golden Age of Creator. 

DIN ACEEAŞI SECŢIUNE

Editorial

Citeşte toate articolele din Editorial

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Hidroelectrica

Curs valutar BNR

15 Ian. 2021
Euro (EUR)Euro4.8737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0172
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5274
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4853
Gram de aur (XAU)Gram de aur239.4568

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Video
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro