RALUCA TURCAN:''Toate procedurile premergătoare realizării plăţilor restante pentru cei peste 4.000 de mineri au fost parcurse''

G.U.
Politică / 24 februarie

''Toate procedurile premergătoare realizării plăţilor restante pentru cei peste 4.000 de mineri au fost parcurse''

Toate procedurile premergătoare realizării plăţilor restante pentru cei peste 4.000 de mineri angajaţi ai Complexului Energetic Hunedoara au fost deja parcurse până în acest moment, astfel încât zilele viitoare oamenii să aibă banii viraţi în conturi, aşa cum am stabilit cu reprezentanţii sindicali, a notat astăzi ministrul Muncii, Raluca Turcan, pe pagina sa de Facebook, conform Agerpres.

"Am parcurs trei etape importante până să ajungem la o soluţie care să asigure plata salariilor şi beneficiilor restante", a scris Raluca Turcan.

Ministrul Muncii a făcut referire la modificările legislative care să permită utilizarea Fondului de garantare pentru plata creanţelor salariale pentru angajaţii CEH. Astfel, prin modificarea normelor metodologice ale aceleiaşi legi, s-a asigurat suma necesară pentru plata creanţelor salariale de către CEH, notează sursa citată.

"Am discutat cu reprezentanţii minerilor un calendar al plăţilor care să ne permită să asigurăm, financiar, atât plata salariilor restante, cât şi a celorlalte beneficii precum tichetele de masă şi costurile cu transportul la şi de la locul de muncă. În aceeaşi zi, 22 februarie, am semnat un acord care a avut drept rezultat încheierea protestelor şi ieşirea minerilor din subteran", a menţionat Raluca Turcan.

Potrivit ministrului, a doua zi după încheierea acordului, în 23 februarie, au fost virate deja în conturile indicate în borderourile transmise de CEH sumele aferente creanţelor salariale pentru luna ianuarie 2021. Suma totală virată a fost de 9 milioane lei, pentru 4.010 beneficiari, mineri, iar aceste plăţi s-au făcut cu 2 zile în avans faţă de calendarul agreat cu reprezentanţii sindicatelor minerilor.

"Astăzi, am adoptat prin Hotărâre de Guvern acordarea unor ajutoare de urgenţă pentru sprijinirea familiilor minerilor din Valea Jiului, prin care vor fi acoperite tichetele de masă şi transportul, sume restante din ultimele 10 luni. Plăţile se derulează prin Agenţia Naţională pentru Plăţi şi Inspecţii Sociale, prin agenţia judeţeană Hunedoara şi sunt în sumă totală de 11 milioane lei", a precizat Raluca Turcan.

Prin urmare, potrivit ministrului, au fost întreprinse toate demersurile pentru ca acordul semnat cu reprezentanţii minerilor să fie respectat, iar în 25 februarie oamenii să îşi găsească în cont banii de salarii, urmând ca în 26 februarie să poată fi virate sumele reprezentând restanţele pentru transport şi tichete de masă.

"Îmi doresc ca efortul pe care l-am făcut împreună cu Ministerul Energiei, cu reprezentanţii minerilor, cu colegii din Guvern să însemne nu doar finalul unui conflict de muncă, ci şi un impuls pentru accelerarea procesului de reorganizare a CEH SA, care să permită o redresare pe termen lung a activităţilor din zonă", a adăugat ministrul Muncii.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. bravo,

    vino sa te pup pe frunte iar la prieteni sa te lauzi ca te-am pupat in fund!  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Videoconferinţa “Sănătate şi FARMA - Sistemul sanitar, sub valul al IV-lea”
Dtlawyers
BTPay
Apanova

Curs valutar BNR

18 Oct. 2021
Euro (EUR)Euro4.9481
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.2724
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.6125
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8686
Gram de aur (XAU)Gram de aur241.9692

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

eximbank.ro
certificateorigine.ro
gerocossen.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
invietraditia.ro
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro