Retail

RALUCA TURCAN:"Parteneriatul public - privat este un prim pas în cooptarea mediului privat în actul de legiferare"

S.B.
Miscellanea / 18 februarie

"Parteneriatul public - privat este un prim pas în cooptarea mediului privat în actul de legiferare"

Un proiect pilot în parteneriat public-privat poate fi cheia de accelerare şi implementare a măsurilor concrete propuse de mediul de afaceri pentru flexibilizarea pieţei muncii din România. Aceasta este principala concluzie rezultată în urma discuţiilor purtate între Ministrul Muncii şi Justiţiei Sociale, doamna Raluca Turcan, şi reprezentanţii Pactului pentru Muncă - PPM, potrivit unui comunicat al CONAF remis redacţiei.

Potrivit comunicatului, ideea unui proiect pilot între minister şi mediul privat, cu un manager de proiect care să lucreze la implementarea măsurilor venite dintre privat către stat în vederea creării unei pieţe a muncii eficiente a fost îmbrăţişată de Ministrul Muncii şi Justiţiei Sociale. De asemenea, s-a discutat şi despre reducerea muncii la negru, debirocratizarea şi digitalizarea pe piaţa forţei de muncă.

Raluca Turcan, Ministrul Muncii şi Justiţiei Sociale, a declarat: "Apreciez implicarea mediului de afaceri în rezolvarea problemelor din piaţa muncii şi cred că orice soluţie este binevenită. Parteneriatul public - privat este un prim pas în cooptarea mediului privat în actul de legiferare şi implementare de soluţii viabile, benefice unei funcţionari eficiente a pieţei muncii. În concordanţă cu propunerile din Pactul pentru Muncă, intenţionăm să prelungim măsurile de sprijin pentru cei care angajează zilieri sau sezonieri, vom sprijini sectorul HORECA şi ne dorim să avem un grad redus al muncii nefiscalizate." Ministrul Muncii şi Justiţiei Sociale a vorbit şi despre "noi legi surpriză care vor ajuta şi economia României în următoarele două săptămâni."

La rândul său, Preşedinta Confederaţiei Naţionale pentru Antreprenoriat Feminin - CONAF, Cristina Chiriac, iniţiatorul Pactului pentru Muncă, a declarat: "Mă bucur că avem deschidere din partea instituţiilor statului şi că se doreşte implementarea soluţiilor venite din partea mediului de afaceri. Pactul pentru Muncă este un proiect care vine cu soluţii la probleme din piaţa muncii şi constat cu bucurie că ceea ce s-a dezbătut la Cluj, de exemplu, privind situaţia asistaţilor sociali, iată că prinde contur şi se fac paşi pentru reinserţia acestora în câmpul muncii. Sunt măsuri punctuale, dar care, aplicate coerent, conduc la flexibilizarea şi eficientizarea pieţei muncii în relaţia angajat - angajator - stat."

Dragoş Anastasiu, Preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie Româno - Germane, prezent la întâlnirea cu Ministrul Muncii şi Justiţiei Sociale, a adus în discuţie "Kurzarbeit" şi nevoia ca industriile grav afectate de pandemie să primească finanţare prin acest program. "Industriile profund afectate, cum ar fi ospitalitate, evenimente, sport şi aşa mai departe, trebuie să primească sprijinul alocat de stat pentru a supravieţui în continuare. Mizez pe implicare şi soluţionarea sincopelor apărute astfel încât să nu mai întâmpinăm probleme în această zonă pe viitor." Raluca Turcan a dat asigurări că aplicarea "Kurzarbeit" va aduce beneficii atât angajaţilor cât şi angajatorilor, stimulând pe cei din dintâi, rămaşi fără obiectul muncii, din cauza pandemiei.

La întâlnirea cu Ministrul Muncii şi Justiţiei Sociale au participat: Cristina Chiriac - Preşedinte CONAF, Nicoleta Munteanu - Vicepreşedinte Asociaţia Naţională a Antreprenorilor, Andreea Negru - Preşedinte Asociaţia pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului Autohton, Magda Volonciu - profesor universitar doctor în dreptul muncii, Dragoş Anastasiu - Preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie Româno - Germane şi Cătălin Niţă - Director General Federaţia Patronală Petrol şi Gaze, co-iniţiator al Pactului pentru Muncă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
BTPay
Allview
Stiri Locale
AAGES

Curs valutar BNR

15 Iun. 2021
Euro (EUR)Euro4.9243
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0623
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5208
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7176
Gram de aur (XAU)Gram de aur243.3369

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Boromir
CCIB - Emitere de certificate forta majora
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
energynomics.ro
CCIB - Focus Bucuresti - iunie 2021
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro