Abonament gratuit

RAPORT UNICEFPandemia a afectat dramatic grupurile vulnerabile

O.D.
Ziarul BURSA #Miscellanea /

Pandemia a afectat dramatic grupurile vulnerabile

Necazurile comunităţilor vulnerabile s-au acutizat în ultimele luni. Principalele probleme cu care se confruntă populaţia, în special grupurile vulnerabile, sunt pierderea locurilor de muncă şi lipsa oportunităţilor temporare de lucru, arată rezultatele celei de a treia runde a Evaluării rapide a situaţiei copiilor şi familiilor, cu accent pe categoriile vulnerabile, în contextul epidemiei de COVID-19 din ţara noastră, realizate de UNICEF. Potrivit unui comunicat al UNICEF: "Acestea au efecte asupra nivelului de trai al gospodăriei, fiind semnalate ca probleme în comunităţile cuprinse în studiu dificultăţile în plata utilităţilor/chiriei sau ratelor la locuinţă. În contextul reducerii veniturilor în familie, şi copiii sunt direct afectaţi. Accesul beneficiarilor la serviciile sociale este îngreunat îndeosebi de suspendarea activităţii unor servicii sociale destinate prevenirii separării copilului de familie (de ex., centrele de zi), precum şi de imposibilitatea deplasării beneficiarilor, din cauza reglementărilor curente. Teama personalului de a contracta virusul, precum şi lipsa echipamentelor de protecţie au fost şi ele invocate". Conform sursei citate, raportul arată o creştere până la 61% (faţă de 34% - runda 1 şi 47% - runda 2) a ponderii respondenţilor care consideră că furnizarea serviciilor medicale la nivelul comunităţilor a fost afectată în contextul pandemiei de COVID-19. Spre deosebire de runda 2 a evaluării rapide, când respondenţii plasau pe primul loc dificultăţile de acces la produse de igienă, în runda 3 aceştia apreciază într-o proporţie mai mare ca fiind problematic accesul la medicamente (63%). A crescut, de asemenea, percepţia că furnizarea serviciilor în educaţie a fost afectată, explicabilă prin faptul că au devenit mai vizibile problemele legate de implementarea educaţiei asistate de tehnologie, atât în discursul public şi în mass-media, cât şi prin efectele în practică ale desfăşurării activităţilor educaţionale în mediul online, precizează UNICEF.

Raportul identifică în categoria grupurilor vulnerabile afectate copiii din familii care trăiesc în sărăcie şi copiii de etnie romă, copiii care locuiesc în locuinţe supraaglomerate, copiii cu dizabilităţi şi copiii cu cerinţe educaţionale speciale, copiii din familii monoparentale şi copiii ai căror părinţi revin în ţară, dar şi copiii ai căror părinţi sunt plecaţi la muncă în străinătate şi cei din familii cu risc de violenţă. De asemenea, 15% dintre respondenţi îi identifică pe copiii solicitanţi de azil şi refugiaţi drept grup vulnerabil, iar 18% pe copiii neacompaniaţi cu statut de solicitanţi de azil sau refugiaţi, menţionează UNICEF. Autorii raportului recomandă implicarea mediatorilor sanitari şi a asistenţilor medicali comunitari în oferirea de suport pentru persoanele cu risc medico-social ridicat, identificarea cazurilor cu risc ridicat, informarea cu privire la soluţiile existente, precum şi în distribuirea de medicamente şi echipamente de protecţie în comunităţi.

Evaluarea rapidă a fost realizată în baza unui parteneriat între UNICEF în România şi Centrul pentru Educaţie şi Dezvoltare Profesională Step-by-Step, Terre des hommes România, Centrul pentru Politici şi Servicii de Sănătate, Consiliul Tinerilor Instituţionalizaţi, Înaltul Comisariat al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi, Asociaţia Serviciul Iezuiţilor pentru Refugiaţi din România (JRS România), Consiliul Naţional Român pentru Refugiaţi (CNRR) şi Fundaţia Star of Hope România.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
BTPay
ADAMA
elco

Curs valutar BNR

25 Noi. 2020
Euro (EUR)Euro4.8730
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0969
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4927
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4563
Gram de aur (XAU)Gram de aur238.3938

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cramele Cotnari
Aratoys
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
Topul firmelor din Bucuresti 2020
Legal Accelerators
Forumul padurilor

ENGLISH SECTION

more articles

Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie