"Recoltă" în creştere de atacuri cibernetice

O.D.
Ziarul BURSA #Companii #IT / 02 iunie

"Recoltă" în creştere de atacuri cibernetice

Atacurile cibernetice se înmulţesc, infractorii devin tot mai "insistenţi", vulnerabilităţile sunt din ce în ce mai extinse.

Soluţiile de protecţie oferite de specialişti încearcă să ţină pasul, dar cu toate acestea tendinţa este îngrijorătoare.

Atacurile cibernetice de tip phishing au înregistrat, anul trecut, o creştere cu 11% faţă de datele din 2019, la nivel global, în timp ce incidentele ransomware au înregistrat un salt de 6%, relevă raportul anual Data Breach Investigations Report (DBIR), întocmit de Verizon. În cadrul analizei de specialitate au fost confirmate 5.258 breşe de date, peste nivelul din anul precedent, de 3.950. Conform rezultatelor centralizate de experţii de la Verizon, atacurile de phishing, o ameninţare persistentă şi foarte acută în ultimii ani, au înregistrat o creştere cu 11%, de la an la an. Pe de altă parte, în 2020, numărul de atacuri ransomware s-a majorat cu 6% faţă de anul precedent, iar un total de 85% dintre breşe au avut la bază şi factorul uman. Potrivit concluziilor raportului: "Într-adevăr, pe tot parcursul pandemiei, am fost luaţi cu asalt de diferite forme de atacuri phishing legate de virus. Iniţial, autorii acestor campanii au încercat să păcălească victimele prin impersonarea Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), însă, mai recent, şi-au adaptat tactica şi şi-au îndreptat atenţia către escrocherii ce aveau ca subiect principal vaccinurile lansate împotriva virusului. Cu un număr din ce în ce mai mare de companii care fac paşi spre o transformare digitală şi fac tranziţia mai multor operaţiuni către cloud, raportul a examinat, de asemenea, provocările cu care s-au confruntat acestea în acest proces şi a constatat că atacurile asupra aplicaţiilor web au reprezentat 39% din totalul breşelor de date".

Cercetarea cuprinde şi o analiză a 12 industrii diferite, din care a reieşit că datele cu caracter personal au reprezentat 83% dintre datele compromise în industria financiară şi a asigurărilor, în timp ce în serviciile ştiinţifice şi tehnice acestea au reprezentat "doar" 49% din toate datele încălcate. La ediţia a 14-a a raportului Data Breach Investigations Report al Verizon au contribuit 83 de organizaţii din întreaga lume.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Videoconferinţa “Digitalizarea României”
Dtlawyers
BTPay
Apanova
Electromagnetica
Stiri Locale

Curs valutar BNR

23 Iul. 2021
Euro (EUR)Euro4.9219
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1823
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5428
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7455
Gram de aur (XAU)Gram de aur242.4279

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Allview
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro