Reportlinker: Piaţa globală a mobilei, estimată la 855 de miliarde de dolari în 2028

A.V.
Ziarul BURSA #Companii / 4 octombrie

Reportlinker: Piaţa globală a mobilei, estimată la 855 de miliarde de dolari în 2028

Piaţa mondială a mobilei va ajunge la 855,49 miliarde de dolari în 2028, de la 652,40 miliarde de dolari în 2023, în baza unei creşteri anuale compuse (CAGR) de 5,57% în intervalul respectiv, potrivit unei analize publicate de Reportlinker.com.

Sursa citată arată că pandemia de Covid-19, care a lovit întreaga lume în anul 2020, a modificat drastic peisajul industriei mobilei. Mai precis, întreruperile din lanţurile de aprovizionare şi interzicerea temporară a comerţului global au avut un impact semnificativ asupra ţărilor care se bazau în mare măsură pe importurile de mobilier.

Pe de altă parte, pandemia a determinat aproximativ 58% din populaţia lumii să rămână acasă pentru o perioadă îndelungată, ceea ce a stimulat optimizarea locuinţelor, respectiv cererea de mobilier. Pandemia de Covid-19 a evidenţiat, de asemenea, importanţa reducerii dependenţei de importuri şi a îmbunătăţirii automatizării şi digitalizării industriei.

Printre factorii majori care influenţează în mod favorabil piaţa analizată se numără populaţia în creştere la nivel mondial, urbanizarea crescută şi dezvoltarea atât a clădirilor rezidenţiale, cât şi a celor comerciale, potrivit Reportlinker.com. În plus, cererea de mobilier uşor, adaptabil, portabil, cu spaţiu de stocare amplu, sporeşte la nivel global datorită schimbării stilului de viaţă, extinderii industriei călătoriilor şi turismului, respectiv ca urmare a creşterii nivelului veniturilor şi standardelor de viaţă. Totodată, prevalenţa disfuncţiei posturale alimentează cererea de mobilier proiectat ergonomic pentru prevenirea problemelor de sănătate şi de postură la copii şi adulţi, notează sursa citată. Conform acesteia, uşurinţa cu care produsele inovatoare sunt puse la dispoziţie prin intermediul portalurilor de cumpărare online stimulează expansiunea industriei.

Analiza mai aduce în atenţie faptul că producătorii de profil lansează mobilier reciclabil care, potrivit aşteptărilor, va deveni lider de piaţă. Acest mobilier este construit din lemn recuperat, textile şi paleţi de lemn.

Creşterea comerţului electronic susţine piaţa mobilei

Utilizarea din ce în ce mai extinsă la nivel global a internetului, respectiv faptul că tot mai multe companii oferă servicii online de proiectare a interioarelor prin intermediul software-ului interactiv, vor stimula vânzările de mobilă prin industria comerţului electronic în anii viitori, conform Reportlinker.com.

În plus, pe măsură ce consumatorii îşi amenajează casele pentru a-şi spori nivelul de confort şi a duce un stil de viaţă luxos, cererea de mobilier este tot mai mare în rândul gospodăriilor urbane. Această creştere rezultă din accesul mai uşor la finanţare pentru bunurile de folosinţă îndelungată şi cunoaşterea largă a produselor internaţionale de mobilier. În perioada analizată, cererea de mobilă este anticipată să crească datorită efectelor favorabile ale tuturor acestor factori asupra industriei mobilei.

Regiunea Asia-Pacific are cea mai rapidă creştere de pe piaţă

Regiunea Asia-Pacific domină piaţa globală a mobilei, fapt care se datorează numărului mare de producători de mobilier din lemn din ţări precum China şi India. Datorită populaţiei sale mari şi construcţiilor rezidenţiale în expansiune, zona Asia-Pacific se extinde rapid, notează raportul citat.

Sursa citată mai aminteşte că, pe măsură ce nivelul de trai din China creşte, la fel şi puterea de cumpărare a consumatorilor, cererea de mobilier şi decor pentru locuinţe este tot mai mare în ţara asiatică.

Conform estimărilor, piaţa de mobilă din regiune va creşte datorită lansării de către principalii jucători din industrie a platformelor lor online exclusive şi ca urmare a formării de alianţe cu platformele de comerţ electronic, în vederea extinderii reţelelor de distribuţie. Analiza mai arată că adoptarea extinsă a articolelor de decor premium în rândul populaţiei din ţări precum India şi Australia stimulează şi mai mult creşterea pieţei de mobilă în regiune.

Principalii jucători care domină în prezent piaţa globală a mobilei sunt, conform sursei citate: Ashley Furniture Industries Inc., Inter IKEA Group, Herman Miller Inc., HNI Corp. şi Steelcase Inc. De precizat, însă, că odată cu progresele tehnologice şi inovaţiile de produs, companiile mijlocii şi mai mici îşi sporesc prezenţa pe piaţă.

(Articol preluat din revista BURSA Construcţiilor)

Dimensiunea pieţei globale a mobilierului de lux va ajunge la 42,740 miliarde de dolari în 2028, de la 32,150 miliarde de dolari în 2021, în baza unei creşteri anuale compuse (CAGR) de 4,1% în perioada 2022-2028, conform precisionreports.co. Sursa citată arată că America de Nord este cea mai mare piaţă de mobilier de lux din lume, cu o cotă de aproximativ 39%. Urmează Europa, cu o cotă de circa 35%.

Actorii cheie de pe această piaţă sunt Restoration Hardware, Hooker Furniture Corp., Knoll, Brown Jordan, Kimball Hospitality, Poltrona Frau, Gold Phoenix, Roche Bobois, Scavolini S.p.A., BandB Italia, Minotti, Ligne Roset, Luxury Living Group (Fendi Casa), Suyen Furniture Group, Fitz Hansen, Kettal, Eichholtz, Interi Furniture, Turri S.r.l., Paola Lenti, Edra, Manutti, Boca do Lobo, Muebles Pico etc. Cele mai mari trei companii din domeniu controlează 8% din piaţa mondială a mobilei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Electromagnetica
danescu.ro
domeniileostrov.ro
arsc.ro
raobooks.com
boromirmarket.com
Stiri Locale

Curs valutar BNR

08 Dec. 2023
Euro (EUR)Euro4.9677
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6059
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2613
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7949
Gram de aur (XAU)Gram de aur300.4044

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

cofetariiledelice.ro
avon.ro
dtoys.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
ahkawards.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb