REPREZENTANŢII TRANSGAZ:"Orice formă de colaborare între bursele regionale nu poate fi decât avantajoasă"

S.B.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Bursele din regiune / 10 iunie

"Orice formă de colaborare între bursele regionale nu poate fi decât avantajoasă"

Orice formă de colaboare între bursele regionale nu poate fi decât avantajoasă, ne-au transmis, ieri, reprezentanţii Transgaz (TGN), în urma Conferinţei BURSA dedicată cooperării regionale între pieţele de capital, desfăşurată la finele lunii trecute.

Oficialii transportatorului de gaze naturale ne-au spus: "Considerăm că evenimentul cu tema «Posibilităţi de cooperare între bursele de valori din Centrul şi Estul Europei», organizat de Grupul de presă BURSA, în parteneriat cu Asociaţia Brokerilor, a adus în prim plan utilitatea unei construcţii paneuropene. În calitate de emitent de valori mobiliare pe piaţa reglementată administrată de Bursa de Valori Bucureşti, SNTGN Transgaz SA apreciază că o piaţă puternică şi capitalizată este benefică pentru toţi emitenţii şi orice formă de colaborare între bursele regionale nu poate fi decât avantajoasă".

La conferinţă au luat cuvântul reprezentanţi a zece burse din regiunea noastră sau din apropiere: Viena, Varşovia, Budapesta, Sofia, Belgrad, Zagreb, Ljubljana, Tirana, Istanbul şi Bucureşti. Privite în ansamblu, sunt burse a căror capitalizare raportată la PIB este mai redusă decât cea a burselor din Europa de Vest, iar valoarea tranzacţiilor este mult mai redusă. De pildă în Polonia, piaţa cu cel mai accelerat ritm de creştere din zona noastră, nivelul capitalizării companiilor raportat la PIB era de 25,5% în 2019, în Ungaria de 20,1%, iar în România de doar 10,4%. Spre comparaţie, capitalizarea companiilor burselor din Zona Euro faţă de PIB era de 54,6% în 2018, conform datelor Băncii Mondiale.

Din prezentările şi discuţiile ce au avut loc în timpul conferinţei a reieşit că, una dintre soluţiile pentru a creşte dimensiunea şi valorile de tranzacţionare a burselor din zona noastră ţine de o colaborare mai strânsă între acestea.

"Conferinţa Ziarului Bursa din 27 mai a demonstrat că bursele din Europa Centrală şi de Est sunt interesate în mod serios de cooperare. Asociaţia Română a Brokerilor, condusă de Dl. Dan Paul, s-a oferit să organizeze un Grup de Lucru în acest scop. Aceasta este o iniţiativă foarte promiţătoare", spune Andre Cappon,  fondatorul grupului de consultanţă CBM din New York, Statele Unite ale Americii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
BTPay
Apanova
anahotels.ro

Curs valutar BNR

24 Sep. 2021
Euro (EUR)Euro4.9491
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.2167
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5700
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7803
Gram de aur (XAU)Gram de aur237.8628

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Hidroelectrica
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Topul firmelor din Bucuresti 2021
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
bsenergyweek.com
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro