Reuters: Australia va tripla taxele pentru achiziţiile de locuinţe ale cumpărătorilor străini

F.D.
Internaţional / 11 decembrie 2023

Reuters: Australia va tripla taxele pentru achiziţiile de locuinţe ale cumpărătorilor străini

Australia va tripla taxele pentru achiziţiile de locuinţe existente de către cumpărători străini, a declarat duminică trezorierul Jim Chalmers, ca parte a măsurilor care vizează creşterea ofertei de locuinţe la preţuri accesibile, relatează Reuters.

"Taxele mai mari pentru achiziţionarea de locuinţe stabilite, penalităţile sporite pentru cei care lasă proprietăţile vacante şi activitatea de conformare consolidată va ajuta să ne asigurăm că investiţiile străine în proprietăţi rezidenţiale sunt în interesul nostru naţional", a spus Chalmers într-un comunicat.

Guvernul laburist de centru-stânga va reduce, de asemenea, taxele de solicitare pentru investiţiile străine în proiecte "construcţii pentru închiriere", pentru a încuraja construirea de mai multe case, a spus Chalmers.

În iunie, guvernul a promis 2 miliarde dolari australieni (1,3 miliarde USD) pentru a livra mii de case noi la preţuri accesibile la nivel naţional, cu scopul de a stimula oferta de locuinţe publice pentru australienii aflaţi pe listele de aşteptare.

Modificările anunţate duminică vor genera aproximativ 500 de milioane de dolari australiani (300 de milioane de dolari), pe care guvernul i-ar putea investi în domenii prioritare precum locuinţele, a declarat Chalmers reporterilor din Brisbane, potrivit unei transcrieri.

"Aceste ajustări se referă la asigurarea faptului că investiţiile străine se aliniază cu agenda guvernului de a creşte oferta naţiunii de locuinţe la preţuri accesibile", a spus Chalmers în declaraţie, adăugând că guvernul va introduce legi în 2024 pentru a implementa taxele mai mari.

Creşterea taxelor vine după ce Chalmers a dublat anul trecut taxele pentru investitorii străini care cumpără active în ţară, despre care guvernul a spus că ar genera venituri suplimentare de 455 milioane dolari australieni în patru ani.

Preţurile de pe piaţa imobiliară din Australia, deja printre cele mai mari din lume, se estimează că îşi vor menţine o creştere constantă, deoarece cererea tot mai mare depăşeşte oferta în naţiunea de 26 de milioane de oameni.

Opinia Cititorului ( 1 )

 1. in unele au inceput deja taxarea cu 50% din valoarea celei de a doua locuinta detinuta!

  pam pam... 

  PS: mai locuim si noi in ele sau doar le speculam pana la poarta lui sfantu petru?! 

  romania are nevoie de nasteri rapide de oameni-de formari familii romanseti...  

  o sa ajungem ca italia... cu blocuri corcite indieni marocani africani sirieni ... toate comportamentele aferente... o perioada ani 20-30-40 si cv... iacs... 

  s c c r e t 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

unbr.ro
danescu.ro
arsc.ro
raobooks.com
Stiri Locale

Curs valutar BNR

23 Feb. 2024
Euro (EUR)Euro4.9753
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5970
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2177
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8238
Gram de aur (XAU)Gram de aur298.9173

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb