Reuters: Preţurile petrolului au crescut ieri

A.F.
Internaţional / 14 mai

Reuters: Preţurile petrolului au crescut ieri

Preţurile petrolului au crescut luni, deoarece semnele de îmbunătăţire a cererii în principalul importator, China, şi potenţialele întreruperi ale livrărilor din Canada au ajutat preţurile să revină de la scăderea de 1 dolar pe baril consemnată în sesiunea precedentă, transmite Reuters.

Contractele futures pentru ţiţeiul Brent au crescut cu 42 de cenţi, sau cu 0,5%, până la 83,21 dolari pe baril.

Contractele futures pentru ţiţeiul West Texas Intermediate din SUA au crescut cu 66 de cenţi, sau cu 0,8%, la 78,92 dolari pe baril.

Datele chineze din weekend au arătat că preţurile de consum au crescut pentru a treia lună consecutiv în aprilie, în timp ce preţurile de la producători au continuat scăderile, semnalând o creştere a cererii interne.

De asemenea, guvernul intenţionează să aloce 1.000 de miliarde de yuani (138,26 miliarde de dolari) pentru a stimula sectoarele cheie ale economiei.

Preţurile petrolului au beneficiat de aşteptările privind cererea puternică de benzină din SUA, deoarece asociaţia AAA a estimat că activităţile de călătorie din acest an pentru Ziua Memorialului vor fi cele mai ridicate din 2005, călătoriile rutiere urmând să atingă un record din 2000.

Stocurile de ţiţei din SUA au scăzut probabil săptămâna trecută, potrivit unui sondaj preliminar al analiştilor Reuters. Scăderea stocurilor este de obicei un semn al creşterii cererii.

Investitorii aşteaptă posibile întreruperi în aprovizionarea cu petrol din cauza incendiilor din vestul Canadei, despre care guvernul ţării a avertizat că ar putea fi "catastrofale".

"Producţia canadiană de la nisipurile petroliere are în prezent o capacitate zilnică de 3,3 milioane de barili, care este foarte probabil afectată de vara", a declarat Alex Hodes, analist la compania de brokeraj energetic StoneX.

Comanda carte
Conferinţa BURSA “Digitalizare şi Siguranţă Cibernetică”
APA NOVA
e-infra.ro
digi.ro
fngcimm.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Iun. 2024
Euro (EUR)Euro4.9768
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6464
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2078
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8855
Gram de aur (XAU)Gram de aur346.6329

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
roenergy.eu
rommedica.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb