Reuters: Putin numeşte un alt economist în funcţia de adjunct al ministrului rus al apărării

R.S.
Internaţional / 20 mai

Reuters: Putin numeşte un alt economist în funcţia de adjunct al ministrului rus al apărării

Preşedintele rus Vladimir Putin l-a demis astăzi pe ministrul adjunct al apărării Iuri Sadovenko, înlocuindu-l cu Oleg Saveliev, ex-ministru adjunct al economiei, care până acum a lucrat ca auditor la Curtea de Conturi a Rusiei, conform unui decret publicat, într-un nou semn al intenţiei sale de a îmbunătăţi eficienţa economiei de război a Rusiei, relatează Reuters.

Destituirea generalului Sadovenko, numit ministru adjunct în ianuarie 2013, intervine la o săptămână după plecarea din minister a şefului acestuia, Serghei Şoigu, care este acum secretar al Consiliului de Securitate al Rusiei.

Putin a produs o surpriză săptămâna trecută prin demiterea ministrului apărării Serghei Şoigu şi înlocuirea acestuia cu Andrei Belousov, un economist şi fost vicepremier. Măsura a fost considerată în general ca având drept scop rentabilizarea cheltuielilor pentru apărare şi curăţarea Ministerului Apărării, afectat de un scandal major de mită, potrivit Reuters.

Înlocuirea lui Şoigu, care a ocupat funcţia de ministru al apărării timp de peste un deceniu, a fost urmată, două zile mai târziu, de arestarea unui membru de rang înalt din ministerul său într-un posibil caz de corupţie.

Aceasta este a doua investigaţie de corupţie iniţiată de autorităţile ruse la vârful Ministerului Apărării în mai puţin de o lună.

Anterior, ministrul adjunct şi mâna dreaptă a lui Şoigu, Timur Ivanov, a fost arestat sub aceleaşi acuzaţii, conform Reuters.

Preşedintele rus a semnat la 14 mai un decret prin care l-a confirmat pe economistul Andrei Belousov în calitate de nou ministru al apărării.

Belousov, în vârstă de 65 de ani, a fost prim-vicepremier în guvern din ianuarie 2020, unde, printre altele, a coordonat producţia de drone şi echipamente de război radio-electronic.

Saveliev a lucrat în Ministerul Economiei din 2008 până în 2014 şi a fost pentru scurt timp adjunctul lui Belousov, care conducea ministerul la vremea respectivă.

După anexarea Crimeei de către Rusia, Saveliev a ocupat funcţia de ministru pentru Crimeea în perioada 2014-2015. În ultimii cinci ani, el a fost auditor la Curtea de Conturi a Rusiei, supervizând cheltuielile de stat pentru apărare şi securitate, transmite Reuters.

Putin a estimat luni cheltuielile pentru apărare şi securitate pentru acest an la 8,7% din Produsul Intern Brut (PIB) şi a justificat numirea lui Belousov la conducerea Ministerului Apărării prin necesitatea de a gestiona aceste resurse uriaşe şi de a moderniza forţele armate şi industria militară.

Liderul rus a declarat că armata îşi îmbunătăţeşte "zilnic" poziţiile pe linia frontului, astfel că nu vor exista schimbări la nivelul Statului Major al armatei ruse, declaraţia sa intervenind pe fondul speculaţiilor că şi generalul Valeri Gherasimov ar putea să fie schimbat din funcţie, mai scrie Reuters.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
APA NOVA
digi.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Iun. 2024
Euro (EUR)Euro4.9771
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6535
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2157
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8883
Gram de aur (XAU)Gram de aur353.6146

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
letapebytourdefrance.com
roenergy.eu
rommedica.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb