Reuters: Un acord de 30 miliarde dolari între Visa şi Mastercard referitor la comisioanele cardurilor este în pericol în SUA

F.D.
Bănci-Asigurări / 16 iunie

Reuters: Un acord de 30 miliarde dolari între Visa şi Mastercard referitor la comisioanele cardurilor este în pericol în SUA

Acordul antitrust de 30 de miliarde de dolari propus de Visa şi Mastercard pentru a limita comisioanele cardurilor de credit şi de debit pentru comercianţi este în pericol, după ce un judecător din New York a semnalat că se pregăteşte să respingă acordul, relatează Reuters.

Judecătorul de district din SUA Margo Brodie, din Brooklyn, le-a spus avocaţilor companiilor de carduri şi celor care obiectează, în cadrul unei audieri de joi, că "probabil că nu va aproba acordul", potrivit înregistrărilor instanţei.

Ea plănuieşte să scrie o opinie în care să explice decizia şi raţionamentul ei.

Ambele companii au spus că sunt dezamăgite.

Mastercard a numit acordul "o soluţie echitabilă" care a oferit companiilor mai multă flexibilitate în gestionarea tranzacţiilor cu cardul, iar Visa a numit-o "o soluţie adecvată" pentru cazul vechi de aproape 19 ani.

Acordul anunţat pe 26 martie era menit să rezolve majoritatea cererilor din litigiul la nivel naţional, întreprinderile mici cuprinzând mai mult de 90% dintre comercianţii care decontează.

Companiile s-au plâns de multă vreme că Visa şi Mastercard percep comisioane excesive de swipe sau comisioane de interschimb pentru procesarea plăţilor cu cardul de credit şi datorii şi le interzic ilegal să orienteze clienţii către forme de plată mai ieftine.

Comisioanele au totalizat 172 de miliarde de dolari în 2023 şi s-au dublat în ultimul deceniu, potrivit Merchants Payments Coalition, care reprezintă comercianţii cu amănuntul, băcăniile, magazinele universale şi benzinăriile.

Conform acordului, comisionul mediu de 1,5% până la 3,5% ar scădea cu cel puţin 0,04 puncte procentuale timp de trei ani.

Visa şi Mastercard au convenit, de asemenea, să limiteze comisioanele pentru cinci ani şi să elimine prevederile anti-direcţionare.

Printre părţile care obiectează se numără Federaţia Naţională de Retail, cel mai mare grup de comerţ cu amănuntul din lume. Ea a numit acordul "vădit insuficient" şi beneficiile sale "minime şi temporare", spunând că acesta va lăsa în continuare Visa şi Mastercard să dicteze comisioanele de transfer şi va impune o interdicţie "practic nelimitată" asupra pretenţiilor viitoare ale comercianţilor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
digi.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

12 Iul. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5689
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0989
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9158
Gram de aur (XAU)Gram de aur353.2067

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
letapebytourdefrance.com
roenergy.eu
rommedica.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb