ROBERT CAZANCIUC: "Dacă se va revizui, Constituţia trebuie să satisfacă nevoile cetăţenilor şi nu interese de grup"

G.D.
Politică / 8 decembrie 2022

"Dacă se va revizui, Constituţia trebuie să satisfacă nevoile cetăţenilor şi nu interese de grup"

Senatorul PSD Robert Cazanciuc a subliniat, astăzi, că o eventuală revizuire Constituţiei pentru adaptarea la vremurile actuale trebuie să satisfacă nevoile cetăţenilor şi nu "poftele politicienilor sau interese de grup", relatează Agerpres.

"Au trecut 156 de ani de la adoptarea primei Constituţii a României, iar de atunci Legea Fundamentală a avut nu mai puţin de şapte versiuni şi a suferit 16 revizuri, în concordanţă cu schimbările prin care a trecut de-a lungul timpului societatea românească, modificările fiind inspirate şi din Constituţiile altor state. Actuala Constituţie a fost adoptată de Adunarea Constituantă la 21 noiembrie 1991 şi aprobată prin Referendumul naţional din 8 decembrie acelaşi an, cu o majoritate semnificativă. Şi această variantă a fost revizuită în 2003. La 10 ani, Parlamentul a mai încercat o nouă revizuire, dar, după votul final de adoptare dat de Comisia de revizuire, la mai bine de un an, Curtea Constituţională a declarat neconstituţionale anumite articole, respingând proiectul. Ulterior, comisia şi-a reluat activitatea", a scris Cazanciuc, pe Facebook.

El a menţionat că toate încercările de modificare a Constituţiei au eşuat în ultimii 10 ani şi încă se mai pune întrebarea dacă este nevoie de o nouă revizuire pentru a fi adaptată la vremurile actuale.

"Poate că da, poate că nu, dar, dacă s-ar înfăptui, revizuirea ar trebui să satisfacă nevoile cetăţenilor şi nu poftele politicienilor sau interese de grup. SUA, unde mă aflu întâmplător, astăzi, chiar de Ziua Constituţiei României, are cea mai veche Lege Fundamentală din lume, fiind efectiv în vigoare de aproape 230 de ani. Modificată sau nu, revizuită sau nu, Constituţia României trebuie respectată de orice român, în orice calitate ar avea-o ca cetăţean al acestei ţări. În frunte cu preşedintele, care are obligaţia constituţională de a veghea la respectarea ei", a adăugat Cazanciuc.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Dar sa nu se schimbe nimic,mai ales privitor la pensiile speciale !.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

27 Ian. 2023
Euro (EUR)Euro4.8922
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4928
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.8793
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5612
Gram de aur (XAU)Gram de aur278.5647

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro