România a aderat la Proiectul European pentru Infrastructura de Date Genomice

R.S.
Comunicate de presă / 27 mai

România a aderat la Proiectul European pentru Infrastructura de Date Genomice

România este parte a Proiectului European pentru Infrastructura de Date Genomice (GDI), o etapă importantă în consolidarea capacităţilor ţării noastre în cercetarea genomică şi integrarea în infrastructura paneuropeană de date genomice. În cadrul acestui proiect complex participă două instituţii din cadrul Ministerului Cercetării, Inovării şi Digitalizării: Institutul de Cercetare-Dezvoltare în Genomică, cu sprijinul Autorităţii pentru Digitalizarea României.

"Proiectul de dezvoltare a infrastructurii de date genomice va implementa iniţiativa europeană 1+ Million Genomes (1+MG), al cărei obiectiv este de a permite accesul securizat la datele genomice din întreaga Uniune Europeană, pentru a promova cercetarea şi îngrijirea personalizată peste tot în Europa. Pentru români, acest lucru înseamnă acces la rezultatele cercetării de vârf şi servicii medicale mai bune", a precizat Bogdan Ivan, ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării.

Demersul este în sinergie cu iniţiativa naţională coordonată de către Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" din Bucureşti şi membrii Reţelei Naţionale de Cercetare Genomică, care are ca scop dezvoltarea cercetării medicale genomice în România.

Extinderea proiectului reprezintă un pas către asigurarea accesului securizat la date genomice umane de înaltă calitate şi la datele clinice corespunzătoare în toată Europa, prin crearea unei infrastructuri de date transfrontaliere. Organizaţii din Cipru, Ungaria, Malta şi România s-au alăturat oficial proiectului.

În calitate de ţară semnatară a Iniţiativei 1+MG, România va participa la Pilonul I al proiectului, contribuind la discuţiile privind sustenabilitatea pe termen lung, modelele de guvernanţă şi cadrul legal. Pilonul I reuneşte experţii în sustenabilitate şi guvernare 1+MG pentru a ajunge la un consens asupra modului în care această infrastructură va fi susţinută pe termen lung.

Totodată, România va fi, de asemenea, implicată în Pilonul II, concentrându-se pe definirea cerinţelor tehnice pentru implementarea infrastructurii. Pilonul II al proiectului sprijină nodurile naţionale să progreseze prin evaluarea maturităţii în trei faze: integrare, implementare şi operaţiuni.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
APA NOVA
e-infra.ro
eximbank.ro
fngcimm.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Iun. 2024
Euro (EUR)Euro4.9771
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6576
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2114
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9174
Gram de aur (XAU)Gram de aur347.5083

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
roenergy.eu
rommedica.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb