România, a doua ţară din regiune ca număr de turişti în Israel

Adelina Toader
Ziarul BURSA #Companii #Turism / 11 septembrie 2019

România, a doua ţară din regiune ca număr de turişti în Israel

Ministerul Turismului din Israel aşteaptă 4,5 milioane de turişti în acest an

Aproape 80.000 de turişti români au vizitat Israelul în primele 8 luni ale anului, în creştere cu 17% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, conform datelor înregistrate de Ministerul Turismului din Israel. Până la finalul anului, Ministerul previzionează aproximativ 130.000 turişti români în Israel şi 4,5 milioane de turişti din toată lumea.

Anul trecut, 106.900 de turişti autohtoni au ajuns în Israel.

În plus, ruta Bucureşti - Tel Aviv este, din această vară, una dintre cele mai aglomerate pentru turismul românesc. Opt companii aeriene au zboruri zilnice şi săptămânale între Bucureşti şi Tel Aviv, între care companii de linie precum Tarom şi El Al, dar şi companii low cost precum Wizz Air, Blue Air, Ryanair şi companii specializate în zboruri charter: Arkia, Israir şi Blue Bird. Preţul unui zbor începe de la 50 euro, iar durata zborului este de doar 2,5 ore.

Ksenia Kobyakov, Director pentru devoltarea de noi pieţe în cadrul Ministerului Turismului din Israel a declarat în cadrul unei conferinţe de presă: "În continuare România înregistrează una dintre cele mai mari creşteri din regiune, peste 5000 de turişti români vizitând Israelul în fiecare lună, chiar şi în timpul sezonului cald. Mai mult, România rămâne a doua ţară din regiune ca număr de turişti în Israel după Polonia şi continuă să înregistreze creşteri de două cifre de la lună la lună. Scopul nostru este acela de a convinge turiştii români să vadă şi celelalte atracţii ale Israelului dincolo de locurile religioase".

Excelenţa Sa domnul David Saranga, Ambasadorul Israelului la Bucureşti, a adăugat: "Dacă până acum turiştii veneau în Israel pentru Ierusalim, Nazaret şi Iordan, acum lucrurile s-au schimbat, iar turiştii vin şi pentru a vedea oraşele moderne. Tel Aviv, de exemplu, are o viaţă de noapte bogată, este un oraş des­chis 24 de ore, este un centru comercial şi cultural în care fiecare turist pote găsi o activitate preferată. În plus, este adevărat că în Israel poţi găsi combinaţia între tradiţie şi viaţa contemporană, în Ierusalim fiecare piatră are o istorie de mii de ani".

Totodată, reprezentanta Ministerului Turismului din Israel a mai spus că securitatea reprezintă o prioritate naţională: "Israelul este una dintre cele mai sigure ţări, alte tări apelează la noi şi vin să înveţe despre sistemul de securitate".

Peste 10.000 de turişti au vizitat Tel Aviv-ul cu ocazia concursului Eurovision şi nu mai puţin de 45.000 de turişti au participat la cea mai mare paradă a comunităţii gay din Orientul Mijlociu.

Deşi comunitatea creştină rămâne majoritară în distribuţia religioasă a turiştilor care ajung în Israel, atenţia Ministerului Turismul din Israel s-a orientat în ultimii ani asupra turiştilor care nu vin în pelerinaj sau exclusiv pentru locurile sfinte.

Locurile sfinte rămân bonusul oricărei vacanţe în Israel, însă destinaţia oferă şi foarte multe experienţe actuale: shopping, cină la restaurante de lux, cazarea în boutique hoteluri sau în hoteluri de brand etc. De altfel, şi statisticile Ministerului Turismului din Israel reliefează faptul că 26% dintre turiştii care călătoresc în Israel ajung aici pentru călătorii şi pentru explorat, în timp ce doar 19% vin aici pentru pelerinaje.

Conform datelor analizate, Israelul este o destinaţie excelenţă de cuplu sau de explorat în doi sau chiar single. Turiştii sub 45 de ani deţin majoritatea în rândul celor care aleg să călătorească în Israel. Destinaţiile lor preferate rămân Tel Aviv, Ierusalim şi Marea Moartă. Cei mai mulţi turişti aleg să călătorească în Israel primăvara sau toamna, cele mai intense luni din punct de vedere turistic fiind mai, octombrie şi noiembrie.

În medie, un turist cheltuie în Israel în jur de 150 de dolari pe zi. Cei care aleg să călătorească în grupuri organizate cheltuie peste 230 dolari pe zi, iar cei care călătoresc individual cheltuie cel mai puţin, în jur de 124 dolari pe zi. 

Costul mediu total al unei vacanţe în Israel, incluzând cazarea, transportul, cumpărături, mâncare şi băutură, este de 1.421 dolari. Din aceştia, costul cazării este de 630 dolari, costul transportului 242 dolari, cumpărături 171 dolari, mâncarea şi băutura 213 dolari.

Israelul este o destinaţie importantă de călătorie pentru turiştii români, apreciată pentru pelerinajele organizate aici. Începând cu anul 2017, Ministerul Turis­mului din Israel şi-a concentrat eforturile pe promovarea oraşelor Tel Aviv şi Ierusalim ca două destinaţii de city break într-o singură vacanţă, oferind experienţe multiculturale, o viaţă de noapte intensă, delicii gastronomice şi posibilităţi pentru turismul de aventură. Aproape 100 de zboruri săptămânale leagă acum Tel Aviv şi Eilat de principalele aeroporturi din România - Bucureşti, Timişoara, Cluj, Iaşi şi Sibiu. Israelul încearcă să promoveze mai mult destinaţia Eilat, iar autorităţile din Israel oferă companiilor aeriene pentru fiecare turist adus pe aeroport compensaţii de 60 de euro.

De altfel, şi investitorii din piaţa hotelieră primesc drept ajutor de stat până la 20% din investiţie. Industria turismului în Israel reuneşte 145.000 de angajaţi şi reprezintă 2,6% din PIB. În plus, anul trecut Ministerul Turismului din Israel a avut un buget de 400 de milioane de dolari.

Anul 2018 comparativ cu 2016 a înregistrat o creştere cu 152% a turiştilor români, iar perspectivele rămân extrem de pozitive şi pentru 2019.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Superbă destinatie,superbă țară, SUPERB POPOR! AS REVENI ORICÂND!

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

30 Ian. 2023
Euro (EUR)Euro4.9030
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4936
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.8925
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5798
Gram de aur (XAU)Gram de aur278.6082

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro