Romgaz a depus oferta angajantă pentru preluarea participaţiei Exxon din Marea Neagră

J.P.
Piaţa de Capital / 31 martie

Romgaz a depus oferta angajantă pentru preluarea participaţiei Exxon din Marea Neagră

​Romgaz a depus oferta angajantă de achiziţie a 100% din acţiunile ExxonMobil Exploration and Production Romania Limited. Oferta angajantă de cumpărare a tuturor acţiunilor emise de a fost transmisă către ExxonMobil Upstream Business Development în data de 30 martie 2021, conform unui comunicat remis de BVB.

Având în vedere scrisoarea adresată de către ExxonMobil în data de 15 februarie 2021 care prevede ca data finală până la care cumpărătorii interesaţi sunt invitaţi să depună ofertele angajante este 31 martie 2021, Consiliul de Administraţie al Romgaz SA a avizat în data de 30 martie 2021 oferta angajantă de cumpărare a tuturor acţiunilor emise de (reprezentand 100% din capitalul social al) ExxonMobil Exploration and Production Romania Limited, care deţine 50% din drepturile dobândite şi obligaţiile asumate prin Acordul de concesiune pentru explorare, dezvoltare şi exploatare petrolieră în perimetrul XIX Neptun Zona de Apă Adâncă.

Oferta angajantă şi încheierea tranzacţiei de cumparare a tuturor acţiunilor emise de ExxonMobil Exploration and Production Romania Limited sunt condiţionate de aprobarea acestora de către Adunarea generală extraordinara a acţionarilor Romgaz SA, în conformitate cu prevederile legale şi ale Actului constitutiv Romgaz.

Oferta angajantă şi încheierea tranzacţiei de cumparare a tuturor acţiunilor emise de (reprezentând 100% din capitalul social al) ExxonMobil Exploration and Production Romania Limited sunt condiţionate de aprobarea acestora de către Adunarea generală extraordinara a acţionarilor S.N.G.N. Romgaz SA, în conformitate cu prevederile legale şi ale Actului constitutiv Romgaz.

Opinia Cititorului ( 11 )

 1. De unde o să ia Romgaz atâția bani? Din buzunarul acționarilor! Și grămada de bani se va duce la ExxonMobil care n-a livrat nici un metru cub de gaz.

  ca vorbim de exploatare petrolieră în Zona de Apă Adâncă,

  pentru orice firma din Romania, este = FALIMENT 

  Sa spunem ca Exon obliga statul roman sa cumpere actiunile pe care jigodiile de la Exon l-au avut aproape gratis

  1. Chestia asta gretoasa ca este gazul gratuit si de ce plateste SNG-ul ca este gazul nostru tine pentru baba Tanta de la tara. De costuri de explorare ai auzit? Tu stii ca Exxon este una dintre cele mai performante companii pentru ca stie sa gaseasca resurse in locuri unde ceilalti doar bajbaie?

   Acum, cele de mai sus nu inseamna ca SNG trebuie sa plateasca oricat pentru filiala locala. Din cate stiu acesta are mai multe perimetre de explorare iar costurile contabile ale explorarii de la Neptun Deep se cunosc. 

   Nu cei de la Exxon sunt jigodii, ci ai nostrii sunt ori prosti batuti in cap, ori vanzatori de tara. Orice cumparator vrea sa dea cat mai putin pe marfa si s o revanda cat mai scump. Nu investitorul strain e de vina, indiferent care ar fi el...ci ai nostrii cei care semneaza contractele...

  Ar trebui să răspundă penal cei care au negociat licența de exploatere cu Exxon!

  Vin americanii. Pleaca americanii.

  1. Cf panaramele se numește o șpagă dată americanilor cu comision în cont în bahamas.

  Romgaz va plăti Exxon 1 miliard de dolari pentru licența de exploatare. Romgaz își va lua angajamentul să facă investiții de 3 miliarde de dolari. Pentru că nu are experiență în forajul marin va subcontracta operațiunile de foraj către Exxon. Deci Exxon va face profit în Marea Neagră folosind banii Romgaz.

  Foarte bine.Sper sa o si cumpere.Nu sa fie doar iepure,ca Hidroelectrica cu CEZ.

  Ca aceasta Oferta o sa coaste ceve..ceva destul de mult ,hai sa trecem cu vederea. Dar cea mai mare problema este ca Rom Gaz este TOTAL' pe din afara ' cu personalul si dotarea tehnica in eventuala continuare a explorarii si in final exploatare. gazului in Marea Neagra. Nu stiu care este strategia de viitor si care este motivul preluarii acestor actiuni...??? Probabil nu stim noi ceva....dar cert este ca Rom Gaz nu poate continua aceste lucrari in Marea Neagra.cu forte proprii. Discutiile pe holurile Societatii privund aceasta actiune sunt in totala deradere.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Videoconferinţa “Codul Insolvenţei”
Dtlawyers
Apanova
BTPay
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale

Curs valutar BNR

09 Apr. 2021
Euro (EUR)Euro4.9212
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1382
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4671
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6712
Gram de aur (XAU)Gram de aur232.3306

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Garanti BBVA
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro