Rugby-ul va avea un stadion modern, exact când ratează primul mondial

D.N.
Ziarul BURSA #Companii /

Rugby-ul va avea un stadion modern, exact când ratează primul mondial

Rugby-ul, unul dintre sporturile iubite în ţara noastră, va avea un stadion dedicat, nou şi modern, graţie fotbalului, mai exact turneului final al Campionatului European din 2020. Din nefericire această veste bună vine după una foarte proastă legată de excluderea echipei noastre de la turneul final al Campionatului Mondial. În urmă cu un an, Federaţia Internaţională de Rugby a decis ca România, Belgia şi Spania să nu participe la Campionatul Mondial din 2019. Cele trei naţionale au fost pedepsite pentru că au folosit jucători care nu aveau drept de joc. În cazul echipei noastre este vorba de Sione Faka'osilea, jucător din Tonga, naturalizat, care a fost folosit în opt rânduri.

Revenind la noua construcţie care se ridică în Capitală, lucrările efective la stadionul "Arcul de Triumf" au început în această vară, anunţul a fost făcut de Daniel Suciu, ministrul Dezvoltării Regionale: "Mai e nevoie, dacă vreţi, de o lucrare administrativă, care nu stă neapărat în seama constructorului, mutarea unei conducte, care ar fi trebuit mutată de ceva vreme. Avem garanţia că şi acest lucru se va întâmpla. Lucrările la «Arcul de Triumf» sunt de mai mică amploare, dis-cutăm totuşi de un stadion cu doar puţin peste 8.000 de locuri şi cred că oamenii şi antreprenorii cu care am discutat vor res-pecta absolut toate graficele. Campionatul European de Fotbal 2020 se va des-făşura la Bucureşti, terenurile de antrenament vor fi puse la dispoziţie. Nu există niciun impediment ca acest eveniment să nu se întâmple la Bucureşti".

Stadionul Arcul de Triumf va fi reconstruit şi va avea o capacitate de 8.207 de locuri, iar valoarea lucrărilor este de aproximativ 24 milioane euro cu TVA, taxe şi cote incluse. Conform planului CNI, stadionul Arcul de Triumf va fi reabilitat, modernizat şi transformat într-un Centru sportiv de excelenţă şi va găzdui competiţii de fotbal şi de rugby: "Capacitatea stadionului va fi de 8.207 de spectatori. A fost avizat Studiul de fezabilitate prin HG. 85/7.03.2018. În urma publicării anunţului de participare nr. 183811/23.03.2018, în data de 10.05.2018 a avut loc deschiderea ofertelor depuse. În data de 25.07.2018 a fost semnat contractul cu asocierea declarată câştigătoare. Valoarea contractului este de 78.655.931,11 lei fără TVA, cote şi taxe." Practic, în mai puţin de un an rugbyştii tricolori vor reveni pe stadionul "Arcul de Triumf".

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
BTPay
Cotnari
Benihana
Leap

ENGLISH SECTION

more articles

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS