Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”

Rusia şi China propun o ajustare a sancţiunilor impuse Coreei de Nord

M.I.
Internaţional /

Rusia şi China propun o ajustare a sancţiunilor impuse Coreei de Nord

Rusia şi China au prezentat în Consiliul de Securitate al ONU un proeict al unei rezoluţii în vederea "ajustării sancţiunilor impuse Coreei de Nord", cu condiţia ca Phenianul să se angajeze în acelaşi timp într-o "denuclearizare" a peninsulei coreene, informează News.ro.

Potrivit sursei citate, în propunere se subliniază necesitatea unei "abordări cât mai favorabile" a derogărilor cerute de la sancţiuni care au un obiectiv umanitar.

În text se îndeamnă "la o reluare rapidă a negocierilor în Şase" - China, cele două Corei, Statele Unite, Rusia şi Japonia - lansate în 2003, din care Phenianul s-a retras în 2009.

Viitorul acestui text este incert şi niciun termen în vederea supunerii lui la vot nu a fost avansat, potrivit unor diplomaţi.

De asemenea, în textul ruso-chnez se cere o derogare de la sancţiuni a tuturor proiectelor de cooperare rutiere şi feroviare între Coreea de Nord şi Coreea de Sud.

Textul este însoţit de trei pagini de anexe, cu liste de produse care nu ar trebui să mai fie vizate de sancţiunile impuse Phenianului, între care figurează buldozere, tractoare, obiecte de metal - de la foarfece, linguriţe şi furculiţe la maşini de spălat veselă şi lenjerie, aspiratoare, biciclete, cărucioare de copii şi extinctoare.

Potrivit Reuters, proiectul de rezoluţie propune ridicarea unor sancţiuni "în scopul îmbunătăţirii condiţiilor de trai ale populaţiei civile".

Această propunere de rezoluţie intervine în contextul în care discuţiile dintre Statele Unite şi Coreea de Nord, relansate în mod spectaculos în 2018, se află în impas după eşecul în februarie al unui summit între preşedintele american Donald Trump şi dictatorul nord-coreean Kim Jong Un.

Statele Unite cer Coreei de Nord să renunţe imediat la întregul său arsenal atomic, iar aceasta din urmă reclamă o ridicare rapidă a cel puţin unei părţi a sancţiunilor internaţionale care-i "strangulează" economia.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS