Să mă ierţi şi să mă iubeşti

Cornel Codiţă
Ziarul BURSA #Editorial / 16 decembrie 2020

Cornel Codiţă

...Pentru că toţi ne iubim ţara, toţi suntem români!... mai mult sau mai puţin... oneşti ar fi trebuit să completăm, ca să fim în linie cu desenul Maestrului Caragiale. Iată că de ieri, putem să zicem la fel de bine... toţi suntem români, mai mult sau mai puţin etiopieni!!! Make dixit şi ne făcu pe toţi să izbucnim într-un homeric hohot de rîs în marginea prostiei ridicată la rang de criză internaţională şi grav incident diplomatic de o liotă de gogomani încoţopeniţi în bănoasa ocupaţie de comentaci la orişice, îmbăţoşaţi "de rigueur" întru aşa zisele precepte ale "corectitudinii politice".

Să mă ierţi şi să mă iubeşti, drumul sacru de la dezordinea dihoniei atot-stăpînitoare, la armonia sublimă a concordiei tip pupat Piaţa Independenţei, recîştigată cu mari sacrificii după lupte seculare care durară aproape trei zeci de ani. Iată supa în care, zilele acestea, pluteşte lumea politică din România.

Eveniment şi ilustare. Consultările politice de la Cotroceni.

În cap cu mătrăşitul lor premier, PNL-liştii s-au prezentat la raportul pe unitate de la Cotroceni sub lozinca zilei, să mă ierţi şi să mă iubeşti!!! Să ne ierţi că dederăm în gropi şi pierdurăm alegerile pe care le-am şi le-aţi anunţat din vreme cîştigate la scor de maidan în faţa unui PSD care ar fi trebuit acum să zacă spart în mii de cioburi la contactul cu realitatea dură a voinţei electorale. Să ne iubeşti, că dacă nu pe noi, copiii tăi de suflet, atunci pe cine? Şi, dacă nu acum, la greu, atunci cînd? "La colţ cu genunchii pe coji de nucă", a venit replica scrîşnită printre dinţi a "Împăratului" care le-a dat în cap cu propunerile lor de premier şi preşedinte al Camerei Deputaţilor, aşa demonstrativ, ca să înţeleagă odată şi ei pe ce lume se află. Alt partid, aceeaşi lozincă. Cu acelaşi tupeu caţavencian, PSD-ul s-a dus la Cotroceni cu năframa-n vîrf de băţ, inscripţionată cu vorbele de aur: să ne ierţi, chiar dacă nu poţi mata acuşi în grabă să ne şi iubeşti. Să ne ierţi, adică, de pedeapsa celor şapte plăgi pe care ni le-ai hărăzit la mînie şi să ne îngădui dacă nu la frîiele puterii, atunci măcar în preajma ei, suficient de aproape să ne putem îndestula, noi şi neamurile noastre, fiecare după puteri, pînă la alegerile viitoare. Avem şi premier, cu ştaif şi scîrţ la pantof, omologat Bruxelles, dacă e nevoie, ba chiar şi variantă pentru guvern de mare coaliţie... evident, naţională! Suficient să facem un mic efort anamnetic şi imediat ne vin în minte timpurile şi soluţiile politice din vremurile cînd stăteam cu PNL-ul la masa guvernării fără nici o piedică ori oprelişte doctrinară. Ce ne-ar trebui?... doar să ne ierţi şi să ne iubeşti un pic. Nici măcar nu e nevoie de excese şi efuziuni. Poţi să zici oricînd că o faci contrecoeur, sacrificîndu-ţi simţămintele de dragul interesului... naţional, desigur!

AUR, din premieră în premieră, a ridicat la întîlnirea de consultări de la Cotroceni, acelaşi steag, mă rog, cu accentele de rigoare. Nu e nevoie să ne ierţi că ţi-am stricat balul de inaugurare a epocii imperiale, ne-a făcut chiar plăcere, doar să ne iubeşti puţin... nu de alta, dar la cîtă minte avem noi în dotarea partidului, punem de o suspendare la înţelegere cu PSD-ul de ţi se termină mandatul cînd nici cu gîndul nu gîndeşti şi nu te mai spală de ruşine toată apa Sadului, chiar dacă îi aduc ăştia de la servicii afluent temporar, nu Dîmboviţa, ci toată Dunărea. Nici UDMR-ul nu a făcut excepţie, aşezat cuminte cum se cuvine supusului cotrocenean sub lozinca să ne ierţi şi să ne iubeşti, mă rog, chiar dacă noi susţinem că nu suntem români, cît despre oneşti... N-ai ce face, cu bube sau fără bube în cap, fără mandatele noastre, nema coaliţie şi fără coaliţie, nema guvernare.

Poate vă vine a crede, poate nu, dar nu doar partidele venite pentru consultări la Cotroceni s-au aliniat sub lozinca să ne ierţi şi să ne iubeşti. Ea stătea frumuşel aburcată şi pe frontispiciul palatului prezidenţial, întîmpinîndu-şi oaspeţii şi semnalîndu-le astfel coincidenţa stelară a umorilor politice aflate de o parte şi de cealaltă a gardului ce străjuieşte palatinatul prezidenţial. Deşi cu accente diferite, el a fost deopotrivă adresat tuturor participanţilor. PNL-ului, pentru că în ciuda supărării pricinuite de rezultatele mediocre de la alegeri, Preşedintele Iohannis nu are alt punct de sprijin în universul său politic, decît PNL-ul. Vinovat de eşecul electoral este şi Preşedintele, nu doar conducerea şi maşinăria partidului, iar el ştie asta, chiar dacă nu îi vine deloc uşor şi la îndemînă să o recunoască cu glas tare. Şi de la PSD ar avea Preşedintele Iohannis de cumpărat ceva indulgenţe, după campania de obidire la care i-a supus, nu de alta, dar acum este la mîna lor, nu neapărat în sensul că ar fi obligat să le facă toate voile şi fără de voile, doar cît să nu poată să facă mai nimic fără sprijinul şi voturile lor din Parlament. Nu mai spun de norul negru şi ameninţător al suspendării de care Omul din vîrful dealului se teme mai tare ca dracu de tămîie.

Să vă spun sincer, o asemenea unire în cuget şi simţiri nu cred că a mai cunoscut viaţa politică a României nicicînd, de la marea frăţietate dintre Traian şi Decebal şi pînă azi. Se vede treaba că nu doar Jupiter şi Saturn se aliniază din cînd în cînd, din perspectiva planetară a Pămîntului, ci şi liniile de forţă ale cîmpului politicii. Eu unul mă aştept la mari surprize şi înfăptuiri, mai ales că Venus se află în casa a cincea, în opoziţie directă cu Nubiru, pe direcţia transpoziţionară care leagă Soarele nostru Negru cu Albaran. Mă rog, dacă n-o fi chiar aşa... să mă iertaţi şi să mă iubiţi pentru că toţi ne iubim ţara... toţi suntem români mai mult sau mai puţin... negri. Pardon, scuzaţi... etiopieni!!!

Opinia Cititorului ( 39 )

Secţiunea de comentarii la articolele domnului Cornel Codiţă este abuzată grav, continuu, de unul şi acelasi cititor, de ani de zile, motiv pentru care, în acord cu autorul, am limitat textul oricărui comentariu la maximum 500 de semne.

 1. In hiponopobo se spune corect, te rog sa ma ierti, te iubesc Maria TA...nu conteaza culoarea pielii, sufletul are aceeasi culoare, isi schimba doar prin interactiune culoarea.

  ... Jupiter face rotatia in jurul Soarelui in 12 ani, iar Saturn in vreo 28. Cele doua planete reusesc sa se intalneasca, sa faca o conjunctie in acelasi semn si acelasi grad la fiecare 20 ani. Semnul in care are loc conjunctia arata directia urmatorilor 20 ani. Ultima data s-au vazut in 2000, in semnul Taurului. De... 

  1. ... mai e mult pana Planetele vor ajunge la "deget" ... dar pana atunci putem "varsa" visuri multiple :) ...

   Valori noi apar!

   Știința și autoritatea merg în corelație și se susțin reciproc. Saturn poate genera inovația, datorată ideilor lui Jupiter, care susține realizările moderne și progresul.

   Semnele elementului Pământ sunt axate pe problemele practice și politice, dar și pe cele mondene. Semnele aeriene au alte valori, mai exact eforturile creative și intelectuale. Ideile originale care ajută la... 

   ... draga redactie, sa ma ierti si sa ma iubesti ... o sa incerc, cu tot dinadinsul, sa raman on topic ... termenul de "digit" se refera atat la cifra, cat si la deget ... deasemenea termenul de "manipulare" se refra, in primul rand la "actiunea" de a face (ceva) cu mana ... ceea ce incercam sa sugerez in opinia de mai sus ... este in legatura cu efectul "magic" al touchscreenului ... oamenii fac gesturi cu degetul, pe un ecran tactil, si lucruri se intampla (pe ecran) ... dar...

   Trebuie să înțelegeți că în Univers nu hrănim fizicalitatea, hrănim Sufletul omului, iar prin el hrănim Sufletul fizicalității omului, care hrănește dimensiunea oricărei poziții în timp și spațiu, în Univers.Unul din punctele importante este că omul a uitat că este un pasager al Universului. Tot timpul am fost călători ai Galaxiei, a Universului, în fiecare...

   Hrana omului este un exemplu imoral....Și înțelegând că mâncând distrugem o altă viață, care este parte a ciclului generației sale, gradual ne vom opri. Omenirea se va muta în noua dimensiune, astfel ca să nu mai depindă de resursele altora pentru a supraviețui, dar să trăiască din energia liberă a câmpurilor magnetice din Univers care sunt disponibile pentru viața lui.

   Totul este un transfer de câmpuri. Câmpul Magnetic și gravitațional al Pământului este un transfer de câmpuri de ordin înalt. Inerția este un alt transfer de câmpuri, de alt ordin. Sufletul omului este un alt ordin. Sufletul fizicalității omului este un câmp de alt ordin. Și apoi când ordinul ajunge egal cu câmpul magnetic și gravitațional al Inerției, care este Sufletul fizic al...

   ... va recomand un post negru de cateva zile ... ca zicem, o saptamana ... poate miercurea viitoare ne impartasiti si noua experienta ...

   Postul de 40 de zile regenereaza....ne putem lua energia direct din Univers...cum omul este un univers o putem lua si din interior. Intre interior si exterior nu exista deosebire pentru cine poate intelege asta, suntem totalitatea nu numai parte a totalitatii la nivel de plasma dinamica, de suflet al omului.

   m. Prin structura utilizării Sufletului omului, fără atașarea de Sufletul acestei planete, ceea ce noi numim MaGravs-ul planetei, deoarece ele toate au ca numitor comun Sufletul MaGravs al planetei, acum, noi am creat o condiție a câmpurilor cu care hrănim prin Sufletul fizicalității ptin intermediul Sufletului omului, iar Sufletul fizicalității hrănește la rândul lui fizicalitatea omului. Dacă omul...

   înțelegeți cum puteți accesa și conecta, încât să vă hrăniți Sufletul ca el să nu mai fie flămând. Deoarece Sufletul vostru va accesa și va hrăni Sufletul fizicalității și dimensiunea fizică a omului.

   ... sa inteleg ca ramanem la teorie ... si-i lasam pe altii sa o puna in practica?! ... oricum, pentru a reveni la opinia de la 1.3 ... as spune ca internetul este plin de "iluminati" ... care dicteaza altora cum sa traiasca ...

   Eu o pun in practica din copilarie, fara sa fi stiut de ce refuzam sa mananc...creierul nu face diferenta intre imaginatie si realitate si formeaza campurile care emit energia de care avem nevoie pentru a supravietui.

   În procesul înțelegerii totalității acum puteți vedea posibilități și

   modalități de a vă hrăni Sufletul, încât prin Sufletul vostru dimensiunea fizicalității ar trebui să fie hrănită. Și în acest proces ar trebui să existați. Într-un fel, voi accesați linia Sufletelor.

   Acesta este Cupa hranei, Cupa energiei, accesată din linia Universului.... 

   ....va trebui să creați aceste condiții din aceste Cupe, fără nici o Cupă ci doar cu câmpurile de forță ale Universului.

   Acel punct va fi atins complet în 21 Martie ce va veni, prin crearea noului ciclu al cunoașterii pentru umanitate și Univers, când ambele, Sufletul și fizicalitatea vor învăța și vor fi învățate, să trăiască și să fie capabile... 

   ... umanitatea va cunoaște membrii Consiliului Universal pe baza luminii lor și nu pe baza fizicalității lor, de aceea ei nu vor avea dimensiune în fizicalitate, ca oamenii să-i poată vedea.

   Acesta este secretul cunoașterii, piatra de temelie a cunoașterii .Universului. 

   Transportul și transmutarea la nivelul energiei a fost deja făcut. Încercați să gustați portocala uitându-vă la Cupa vietii și la câmpuri, să vedeți dacă o puteți gusta, dacă puteți lua energie de la ea.

   Și apoi repetați asta cu iubitul/iubita vostru/ voastra, și vedeți dacă vă poate gusta iubirea și apoi grija. Atunci înțelegeți procesul. Atunci... 

   Cred ca stii ca ADN-ul fiecăruia dintre noi are un dublu helix (spirală). Constatăm acum că sunt în curs de formare și alte spirale. În dublul helix există două spirale de ADN combinate într-o singură spirală. Cercetătorii constată acum că ne cresc alte spirale, în total urmînd ca ADN-ul uman să fie format din 12 spirale. Coroborând cu viteza schimbării, se poate...

  Timpul se va schimba, vom dori timp foarte mult pentru noi, pentru mințile noastre, pentru dezvoltarea noastră personală, conectare la nivel de suflet cu planeta, unitate prin iubire, iertare...

  1. Trebuie să înțelegem cât de asemănătoare este structura omului cu cea a Universului. Dacă vă uitați la

   creierul omului și la sistemul solar “nu este nici o diferență”. Sistemul solar are un centru iar câmpurile 

   lui dictează ce planete și ce alte lucruri să fie în el. Sufletul omului, în structura creierului face același

   lucru. Interacțiunile, din sistemul solar, care... 

   Deci oriunde omul merge în Univers, trebuie să țină minte un lucru, să nu ajungă niciodată în punctul de a nu mai primi cunoștințele Creatorului, de aceea trebuie să servească. Servind, niciodată nu traversați linia de a nu mai primi, nu vă privați de calea de trecere.

   ,,,putem schimba pântecul mamei cu pântecul planetei Pământ și cel al planetei cu pântecul Universului.

   Le vom învăța pe cele care vor deveni mame ale Universului, pentru a creea viață în Univers, nu pe această planetă.

   Dar pentru aceasta omul trebuie să devină pașnic, iar cei care ne-au trădat nu vor primi nimic. Cea mai mare pedeapsă în lumea Universului, în lumea... 

   Depinde doar de locul unde umanitatea dorește să locuiască acest câmp de forță, în ce loc, astfel încât omul să se manifeste pe el însuși ca ceva vertical, orizontal, în stare materială, gazoasă, lichidă sau sub formă de câmpuri ale Universului, deoarece masa, câmpurile de forță ale Sufletului omului sunt sacre și nu se vor schimba.

   Masa pe Pământ, pe... 

   În atât de multe feluri, omul se va maturiza la următorul pas al maturizării înțelegerii activității Universului. Și are omul nevoie să se încălzească, să se adăpostească, are omul nevoie să construiască

   orașe pentru a abuza de alte Suflete, sau va deveni omul un pasager liber al Universului? Încât prin călătoria în dimensiunea Sufletului omului, va... 

   ....cei care ne trădează în dimensiunea înțelegerii câmpurilor de forță, vor crea, ei înșiși, o distanțare față de punctul de origine și nimic mai mult. Niciodată nu vă veți atinge destinul și niciodată nu veți atinge destinația, deoarece ați creat acea spațiere prin neîncredere în oricum o numiți voi, prin încercarea de a înșela...

   ....aceasta nu este o cunoaștere doar pentru a vă hrăni, pentru a supraviețui, ci accesați cunoașterea universală prin intermediul câmpurilor de forță ale Universului.

   Într-un fel, aceasta este calea nu doar înspre dimensiunea existenței, ci este calea spre cunoașterea Creației.

   Mulți dintre voi, vor eșua în aceasta. Mulți dintre voi veți încerca să con vertiți... 

   Sufletul omului niciodată nu se comportă greșit, întrucât este reprezentantul Sufletului Creatorului.

   ....Sufletul Universului, depinde de totalitatea Sufletelor ce sunt create din câmpurile frumoase ce ...plutesc în el, și nu prin alegerea culorii părului și a pielii. Ne mutăm în dimensiunea Creației.

   ...Sper ca prin acestea să dezarmăm guvernele și pe cei ce vor să guverneze prin câmpuri false și pe cei care ne mint sau ne înșală. Deoarece de acum încolo nu mai trebuie să ne uităm la Sufletul fizicalității,să ne spună adevărul (Sufletul omului spune adevărul). Și atunci, gradual veți învăța cum să fiți corecți în comportament....

   .... ne vom conduce drumul printr-un comportament corect și prin dreptate.

   Acum înțelegeți cine poartă coroana de Căutător al Cunoașterii, care ascultă cunoaștere, ca prin ea să devină egal celorlalți. 

  ... sa fim seriosi ... usr a promis justitie ... justitie, inseamna sa ia pnl la socoteala ... adica care coalitie ... asta fara sa vorbim de masti, izolare, vaccinare ... care digitalizare?! ... stau in 15 decembrie, la unu noaptea, in tricou cu maneca scurta, cu geamul deschis ... si ma intreb daca nu cumva microundele 5g imi fac viata confortabiala in decembrie ... sa ma ierti si sa ma iubesti!!! ...

  1. te rog sa ma ierti, te iubesc si iti sunt recunoscator!..aceasta e forma completa

   ... s-a racit vremea ... te rog sa ma ierti, te iubesc si iti sunt recunoscator ...

   Iti multumesc!

   De cetioară de gheață Rămurea -i inima mea!

    

   drepturi exclusive Salomeea Romanescu 

    

   Rămurea de măr în floare, 

   mulți ani! 

   cu colinda peste țară, 

   mulți ani! 

   Cu urare de ani buni 

   cum ni-i dat de la străbuni 

   Cu-înnoirea anului 

   la casa Românului 

   Bem apă din izvorul unicornilor albi atrași în moarte 

   De duhul liniștit și plin de pace în nopți pale,... 

   Din a Tinereții iubire tors Luceafăr  Ro-Zeu Trandafir

   drepturi exclusive Salomeea Romanescu  

     

   Eu îți spun că dragostea este săgeată râu  

   Ce îneacă plăpânda trestie plângând,  

   Tu îmi spui că dragostea este ascuțit frâu  

   Care îți las-a inimii stea sângerând.  

      

   Tu  îmi spui că dragostea dalbă nu moare  

   E o nevoie de surde... 

   Iubita din secret portal!

    

   de Salomeea Romanescu 

    

   De sufletul timpului rezemată privesc cu ochiul de iubire 

   dansul ireal al viselor care hoinăresc prin al omului suflet, 

   al inimii suflet îmi alung să-mi aducă-n dar văpaia licărire, 

   Frânturi, stropi de vis cu iz de trăire a pomului vieții suflet. 

    

   Visele pământului ascunse în ființe din muguri de lut, însetați 

   de... 

  (estimare mult în sus) 18 192 396 de oameni?

  Așa e în democrație sau doar în tânăra noastră democrație pe principiul "pleacă botu' și dă votu')?"

  "AUR-ul de coarne" e din vițelul de aur? 

  A diamantinei aurii ere Balanță a Sufletului Portal

   

  drepturi exclusive Salomeea Romanescu  

   

  Superioare perspective încriptate în cristalinul scut luminat  

  Acesta se revarsă în energia voastră devenind doar Unul,  

  cu voi! Activează acum un nivel mai profund, mai iluminat  

  acționează în jurul câmpului vostru energetic, doar Unul.  

   

  Acest scut amplifică a voastră intuiție... 

DIN ACEEAŞI SECŢIUNE

Editorial

Citeşte toate articolele din Editorial

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Conferinţa BURSA “Digitalizare şi Siguranţă Cibernetică”
APA NOVA
e-infra.ro
digi.ro
fngcimm.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Iun. 2024
Euro (EUR)Euro4.9763
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6356
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2368
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9010
Gram de aur (XAU)Gram de aur347.0661

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
roenergy.eu
rommedica.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb