ZIARUL BURSA

16 decembrie 2020
Ediţia din 12.04.2024
Marian Murguleţ

VIDEOCONFERINŢA BURSA - "SECURITATEA CIBERNETICĂ" / MARIAN MURGULEŢ, SECRETAR DE STAT, CIO GUVERNAMENTAL:"Văd un Minister al Transformării Digitale care să acţioneze pe verticală şi un CIO activ, coordonator IT pe orizontală"

A consemnat George MarinescuCompanii / 16 decembrie 2020

Reporter: Care este situaţia în domeniul digitalizării din ţara noastră?

Marian Murguleţ: România a pierdut ani mulţi în domeniul digitalizării. Evident că în anul 2020 s-au făcut anumite progrese sub presiunea pandemiei Covid-19 şi a sectorului privat, dar acestea sunt insuficiente raportat la posibilităţi şi, mai ales, la necesităţi.

Dragoş Preda

VIDEOCONFERINŢA BURSA - "SECURITATEA CIBERNETICĂ" / DRAGOŞ PREDA, SECRETAR DE STAT MTIC:"Centrul Cyber care se va deschide în Bucureşti - Mecca securităţii cibernetice la nivel european"

A.T.Companii / 16 decembrie 2020

Centru european de competenţe industriale, tehnologice şi de cercetare în domeniul securităţii cibernetice (ECCC) care se va deschide în Bucureşti va fi o Mecca a securităţii cibernetice la nivel European şi va reunii experţi din partea tuturor statelor UE şi nu numai, pentru a deveni un centru de expertiză international, a declarat Dragoş Preda, Secretar de Stat în cadrul Ministerului Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor (MTIC).

Virgilius Stănciulescu

VIDEOCONFERINŢA BURSA - "SECURITATEA CIBERNETICĂ" / VIRGILIUS STĂNCIULESCU, DIRECTOR DIRECŢIA IT ŞI PROTECŢIA DATELOR, ANCOM:"Există posibilitatea ca următoarea criză să fie una cibernetică"

A.T.Companii / 16 decembrie 2020

Dacă în prezent vorbim de o criză medicală de care se profită cibernetic, există posibilitatea ca următoarea criză să fie una cibernetică, a declarat Virgilius Stănciulescu, Director Direcţia IT şi Protecţia Datelor în cadrul Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM), adăugând că rezilienţa trebuie să fie în centrul atenţiei factorilor de decizie.

Andrei Pop

VIDEOCONFERINŢA BURSA - "SECURITATEA CIBERNETICĂ" / ANDREI POP, DEPUTAT, MEMBRU AL COMISIEI TIC:"Comerţul electronic, sursa de riscuri cibernetice în pandemie"

George MarinescuCompanii / 16 decembrie 2020

Este nevoie ca autorităţile şi decidenţii politici să umple golurile care există în acest moment cu privire la securitatea cibernetică şi chiar să fim pionieri în anumite zone din acest domeniu, susţine deputatul Andrei Pop, membru al Comisiei pentru tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor (Comisia TIC) din cadrul Camerei Deputaţilor.

Ioan Constantin,

VIDEOCONFERINŢA BURSA - "SECURITATEA CIBERNETICĂ" / IOAN CONSTANTIN, CYBER SECURITY EXPERT ORANGE ROMÂNIA"În mediul guvernamental şi în cel de business au avut loc atacuri cibernetice"

A.V.Companii / 16 decembrie 2020

"Lucrul de acasă funcţionează, dar a adus provocări pentru securitatea cibernetică"  

"O proporţie de 32% din atacurile blocate în rândul clienţilor Orange România a fost de phishing, în ultimele 12 luni"

Digitalizarea accelerată şi forţată de situaţia curentă, creată de pandemia de Covid-19, a schimbat în bine mediul în care comunicăm şi lucrăm şi, desigur, felul în care facem aceste lucruri, spune Ioan Constantin, Cyber Security Expert, Orange România, subliniind, însă, că odată cu această schimbare a venit şi o serie nouă de ameninţări, de provocări, "situaţii care ne obligă să fim mai responsabili decât eram în trecut în mediul profesional".

Eduard Dumitraşcu

VIDEOCONFERINŢA BURSA - "SECURITATEA CIBERNETICĂ" / EDUARD DUMITRAŞCU, PREŞEDINTELE ARSC:"Sectorul IT a depăşit agricultura, ca procent în PIB"

M.G.Companii / 16 decembrie 2020

Sectorul IT a depăşit deja agricultura ca procent în produsul intern brut (PIB), iar venirea la Bucureşti a Agenţiei Europene pentru Cybersecurity reprezintă o oportunitate pentru dezvoltarea mai departe a sectorului IT, a declarat Eduard Dumitraşcu, preşedintele Asociaţiei Române pentru Smart City (ARSC) şi moderatorul conferinţei. Acesta i-a felicitat în debutul conferinţei pe reprezentanţii statului român pentru aducerea la Bucureşti a Agenţiei Europene.

Vasile Voicu

VIDEOCONFERINŢA BURSA - "SECURITATEA CIBERNETICĂ" / VASILE VOICU, MANAGER SECURITY SOLUTIONS, TELEKOM ROMÂNIA:"Industria de apărare cyber creşte, dar atacatorii sunt uneori cu un pas înainte"

Emilia OlescuCompanii / 16 decembrie 2020

Acest an a fost unul cu totul special, din punct de vedere al securităţii cibernetice, este de părere Vasile Voicu, Manager Security Solutions în cadrul Telekom România. Conform domniei sale, pandemia de Covid - 19 a adus la îndemâna atacatorilor cibernetici posibilitatea de a lansa atacuri reuşite şi de amploare mai mare.

Anton Rog

VIDEOCONFERINŢA BURSA - "SECURITATEA CIBERNETICĂ" / ANTON ROG, DIRECTOR GENERAL, CENTRUL NAŢIONAL CYBERINT:"Găzduirea Centrului European pentru Securitate Cibernetică - o victorie a statului român"

A.V.Companii / 16 decembrie 2020

"Ora exactă în materie de noutăţi tehnologice se va da prin România" 

Faptul că ţara noastră va găzdui pentru prima dată de la intrarea în UE o agenţie europeană, respectiv Centrul European pentru Securitate Cibernetică, reprezintă o victorie a statului român, conform spuselor lui Anton Rog, directorul general al Centrului Naţional Cyberint.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
Rulajul se menţine sub media anului

BVBRulajul se menţine sub media anului

A.I.Piaţa de Capital / 16 decembrie 2020

Închideri mixte pentru indici Corecţie ex-dividend de 2,28% pentru acţiunile TeraPlast 

Valoarea tranzacţiilor din şedinţa de ieri a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) a fost de numai 38,54 milioane de lei, atât sub cea din sesiunea...

Cadourile de sărbători, modelate de pandemie

Cadourile de sărbători, modelate de pandemie

Adelina Toader Miscellanea / 16 decembrie 2020

Nu mai este nicio îndoială că Sărbătorile de iarnă vor fi cu totul diferite faţă de anii trecuţi. Pe fondul restricţiilor generate de COVID-19, dar şi pentru că distanţarea fizică a devenit o constantă în vieţile noastre din ultimele 9 luni,...

MACRO NEWSLETTER 16 Decembrie 2020

MACRO NEWSLETTER 16 Decembrie 2020

Macroeconomie / 16 decembrie 2020

Producţia industrială din zona euro şi-a temperat scăderea anuală în octombrie 2020, până la 3,8%, de la 6,3% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 2,1%, după un avans de 0,1% în luna anterioară. Producţia industrială din UE şi-a...

PNRR-ul lui Orban, criticat de Bruxelles

PNRR-ul lui Orban, criticat de Bruxelles

I.Ghe. Politică / 16 decembrie 2020

Cu o zi înainte ca Parlamentul European să aprobe viitorul buget al Uniunii pentru perioada 2021-2027, conform unor surse politice de la Bruxelles, citate de g4media.ro, Comisia Europeană a criticat dur Planul Naţional pentru Redresare şi...

Pensiile speciale scapă de impozitare

Gheorghe IorgoveanuPolitică / 16 decembrie 2020

Curtea Constituţională a României (CCR) a decis, ieri, cu unanimitate că impozitarea cu 85% a pensiilor speciale mai mari de 7000 de lei este neconstituţională. Obiecţia de neconstituţionalitate ridicată de Avocatul Poporului a fost admisă în...

Să mă ierţi şi să mă iubeşti

Cornel CodiţăEditorial / 16 decembrie 2020

Cornel Codiţă

...Pentru că toţi ne iubim ţara, toţi suntem români!... mai mult sau mai puţin... oneşti ar fi trebuit să completăm, ca să fim în linie cu desenul Maestrului Caragiale. Iată că de ieri, putem să zicem la fel de bine... toţi suntem români, mai...

hidroelectrica.ro
aages.ro
fedbet.ro
aopjnr.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

12 Apr. 2024
Euro (EUR)Euro4.9714
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6645
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1091
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8281
Gram de aur (XAU)Gram de aur359.6861

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
edevize.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
32.aicps.ro
roenergy.eu
AIESEC
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo