"Samsung" renunţă la fuziunea unor divizii ale sale

V.RIBANA
Ziarul BURSA #Internaţional / 20 noiembrie 2014

Grupul sud-coreean "Samsung" a cedat presiunilor acţionarilor şi a renunţat la planul de fuziune în sumă de 2.500 miliarde woni (2,25 miliarde dolari) a diviziilor sale de construcţii navale şi inginerie, "Samsung Heavy Industries" şi "Samsung Engineering", decizie care ar putea complica acţiunile familiei fondatoare de a transfera puterea către generaţia următoare.

Acţiunile ambelor divizii au scăzut de la momentul la care a fost anunţată fuziunea, în septembrie, dat fiind că investitorii nu erau convinşi de beneficiile acestei tranzacţii. Declinul a generat solicitări din partea acţionarilor în sensul lansării unui program de răscumpărare de titluri în sumă de 1,5 miliarde dolari.

Planul de fuziune urmărea, alături de alte măsuri, simplificarea structurii acţionariatului conglomeratului sud-coreean care se pregăteşte să transfere puterea de la directorul Lee Kun-hee către copiii săi. Renunţarea la fuziune arată că acest transfer ar putea fi amânat.

Amintim că "Samsung Heavy" a propus preluarea companiei de inginerie şi construcţii "Samsung Engineering" în vederea creării unei companii mai mari şi mai eficiente. Însă, analiştii afirmau că scopul principal al afacerii era stablirea unei temelii care ar facilita împărţirea între rudele lui Lee a activelor moştenite.

Cele două companii au informat, în această toamnă, că ar putea anula fuziunea în cazul în care costurile programului de răscumpărare a acţiunilor va depăşi 410 miliarde woni pentru "Samsung Engineering" şi 950 de miliarde woni pentru "Samsung Heavy". Conform declaraţiei comune a societăţilor, acţionarii "Samsung Engineering" voiau să vândă titluri de 706,3 miliarde woni, iar "Samsung Heavy" voia acţiuni răscumpărate de 923,5 miliarde woni.

Electromagnetica
danescu.ro
domeniileostrov.ro
arsc.ro
raobooks.com
boromirmarket.com
Stiri Locale

Curs valutar BNR

08 Dec. 2023
Euro (EUR)Euro4.9677
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6059
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2613
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7949
Gram de aur (XAU)Gram de aur300.4044

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

cofetariiledelice.ro
avon.ro
dtoys.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
ahkawards.ro
Cotaţii fonduri mutuale
ccib.ro
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb