Şapte companii, amendate de Consiliul Concurenţei pentru o licitaţie trucată

F.A.
Ziarul BURSA #Companii / 24 noiembrie 2010

Consiliul Concurenţei a amendat cu 4,2 milioane lei (aproximativ 980.000 euro) şapte agenţi economici care au participat, în anul 2008, cu oferte trucate, la licitaţia organizată de Casa Naţională de Pensii şi alte Drepturi de Asigurări Sociale (CNPAS) în vederea atribuirii biletelor de tratament balnear în staţiunea Băile Olăneşti, potrivit unui comunicat de presă.

Potrivit documentului, în cadrul investigaţiei declanşate anul trecut, din oficiu, autoritatea de concurenţă a constatat existenţa unei înţelegeri prin care şapte societăţi din Băile Olăneşti şi-au împărţit numărul de locuri şi au stabilit tarifele ofertate în cadrul licitaţiei.

Cele şapte companii sancţionate de Consiliul Concurenţei sunt: Olăneşti Riviera SA, Sind România SRL , Barreco Lary SRL, Omicron SRL, Tour Alice SRL, Hodo SRL şi Nex SRL.

"În domeniul achiziţiilor publice, concurenţa se manifestă în momentul participării la licitaţii, dar prin trucarea licitaţiei au fost anulate avantajele pe care beneficiarii biletelor de tratament, în calitate de consumatori, ar fi trebuit să le obţină, respectiv un număr mai mare de locuri la tratament şi o mai bună calitate a serviciilor", a declarat preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu.

Acesta a subliniat că prin depistarea şi corectarea disfuncţionalităţilor din domeniul licitaţiilor publice se urmăreşte "o cheltuire eficientă a fondurilor publice şi îmbunătăţirea transparenţei utilizării banilor".

Decizia Consiliului Concurenţei, care va fi publicată pe site-ul instituţiei, poate fi atacată la Curtea de Apel Bucureşti, Secţia Contencios Administrativ şi Fiscal, în termen de 30 de zile de la comunicare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
Apanova
BTPay
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale

Curs valutar BNR

23 Apr. 2021
Euro (EUR)Euro4.9257
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0852
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4639
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6702
Gram de aur (XAU)Gram de aur234.5622

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro