Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”

Scandal geopolitic cu tangenţe fotbalistice

O.D.
Ziarul BURSA #Sport /

Recep Tayyip Erdogan: "Sportivii care reprezintă ţara noastră în străinătate sunt victimele unei campanii de linşaj de la începutul operaţiunilor în Siria. Respingem atitudinea discriminatorie, nedreaptă şi politică la adresa echipei noastre naţionale şi a cluburilor noastre".

Recep Tayyip Erdogan: "Sportivii care reprezintă ţara noastră în străinătate sunt victimele unei campanii de linşaj de la începutul operaţiunilor în Siria. Respingem atitudinea discriminatorie, nedreaptă şi politică la adresa echipei noastre naţionale şi a cluburilor noastre".

Interferenţa politicului cu sportul a dus de fiecare dată la probleme, inclusiv la conflicte între state.

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, acuză UEFA de atitudine discriminatorie faţă de ţara sa, după ce forul european a deschis o procedură disciplinară în urma salutului militar făcut de fotbaliştii echipei naţionale: "Sportivii care reprezintă ţara noastră în străinătate sunt victimele unei campanii de linşaj de la începutul operaţiunilor în Siria. Respingem atitudinea discriminatorie, nedreaptă şi politică la adresa echipei noastre naţionale şi a cluburilor noastre". "Când unul dintre sportivii lui Macron face acest gest în faţa lui, nu-i impuneţi nicio sancţiune?", s-a întrebat Erdogan, într-o conferinţă de presă, referindu-se la un salut militar făcut de atacantul Antoine Griezmann după finala Cupei Mondiale din Rusia.

Forul continental a anunţat că a deschis o procedură disciplinară imediat după meciul Franţa - Turcia, scor 1-1, întâlnire jucată la Paris, totul pornind de la comportamentul jucătorilor turci, care au efectuat un salut militar de după ce au marcat. Potrivit UEFA: "Un inspector al corpului de disciplină şi control a fost numit pentru a iniţia o investigaţie disciplinară în legăturuă cu un potenţial comportament politic provocator al jucătorilor echipei naţionale a Turciei, cu ocazia meciurilor jucate împotriva Albaniei, la 11 octombrie şi Franţei, la 14 octombrie, în preliminariile Euro-2020". Jucătorii Turciei au celebrat golurile pe care le-au marcat la meciurile cu Albania şi Franţa cu un salut cu mâna dreaptă la frunte, în semn de sprijin pentru soldaţii implicaţi în ofensiva turcă din Siria.

Un exemplu extrem în acest sens, de amestec al sportului cu politicul, este "războiul fotbalului". La sfărşitul anilor "60, El Salvador şi Honduras "au reuşit" ca în urma unor meciuri ale echipelor naţionale de fotbal, ce contau pentru calificarea la Cupa Mondială din 1970, să pornească un conflict militar, cunoscut drept "războiul fotbalului" sau "războiul de 100 de ore". Tensiunile socio-politice dintre cele două ţări existau şi erau ţinute sub control, dar meciurile disputate în vara anului 1969 au fost practic factorul declanşator al confruntărilor armate dintre cele două state.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Cotnari
Leap

ENGLISH SECTION

more articles

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS