Schimbări la vârful Bancpost

E.O.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 5 aprilie 2016

George Georgakopoulos îi lasă fotoliul de preşedinte executiv lui Philippos Karamanolis

La vârful Bancpost au loc schimbări importante, scaunul de preşedinte executiv pe care îl ocupă George Georgakopoulos urmând să fie preluat de Philippos Karamanolis, după cum anunţă un comunicat al băncii.

Acesta arată: "Grupul Eurobank anunţă numirea lui Philippos Karamanolis în calitate de preşedinte executiv al Bancpost, subsidiara locală a grupului, şi Country CEO al Grupului Eurobank în România. Preluarea funcţiei de către Philippos Karamanolis va deveni efectivă începând cu data de 16 mai 2016, fiind subiectul obţinerii autorizării din partea Băncii Naţionale a României. Acesta îl înlocuieşte în funcţie pe George Georgakopoulos, care a luat decizia de a da curs unei noi oportunităţi profesionale în afara Grupului şi a României".

Stavros Ioannou, Deputy CEO al Eurobank Group, i-a urat succes lui Philippos Karamanolis: "Domnul Karamanolis deţine o experienţă bogată în domeniul financiar-bancar şi o cunoaştere aprofundată a prezenţei internaţionale a Grupului Eurobank ceea ce conferă valoare adăugată activităţilor noastre din România. Îi dorim mult succes în îndeplinirea noilor atribuţii în cadrul Bancpost. În acelaşi timp, ne exprimăm deplina apreciere pentru contribuţia semnificativă pe care Domnul Georgakopoulos a adus-o Bancpost în ultimii ani şi în special pentru rolul decisiv în remodelarea Bancpost într-o bancă modernă şi profitabilă".

Philippos Karamanolis este familiarizat cu activitatea Bancpost, în perioada 2005-2008 ocupând poziţia de vicepreşedinte executiv în cadrul băncii, potrivit comunicatului citat. Acesta arată că, din 2008, Karamanolis a fost preşedintele Comitetului Executiv al Eurobank Serbia, "cu rol determinant în consolidarea Eurobank ca bancă sistemică în Serbia".

Karamanolis s-a alăturat Eurobank în 2001, în vederea lansării operaţiunilor de creditare retail în Bulgaria. Anterior, a deţinut diverse poziţii la compania British Airways din Londra şi la Egnatia Bank din Grecia.

Bancpost a încheiat anul trecut cu un profit net de 35,2 milioane de lei.

Cheltuielile operaţionale au scăzut cu 16,4%, în timp ce indicatorul costuri/venituri a scăzut cu 5%, ajungând la 76%. Volumul creditelor şi al depozitelor s-a menţinut la un nivel constant, respectiv 78%.

Rata creditelor neperformante a atins nivelul de 16,6%, iar rata de adecvare a capitalului a crescut la 20,51%, la sfârşitul anului 2015, comparativ cu 18,75% în decembrie 2014.

Banca gestionează un portofoliu de aproximativ 1 milion de clienţi corporativi, de retail şi instituţionali.

România - Strategia dezvoltării
mk-airport.ro
Electromagnetica
BTPay
danescu.ro
ccib.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

31 Mai. 2023
Euro (EUR)Euro4.9696
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6562
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1125
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7565
Gram de aur (XAU)Gram de aur293.0418

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro