Abonament gratuit
Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”

Scrisoare deschisă domnului conf.dr.Horaţiu Moldovan

Octavian Ştireanu
Editorial /

Streinu-Cercel

Streinu-Cercel

Stimate domnule Secretar de Stat,

Am aflat cu stupoare că profesorul Streinu-Cercel a fost demis pe semnătura Dvs. Motiv pentru care vă scriu, în calitate de contribuabil care mai are, încă, libertate de expresie; şi de cetăţean care se simte vulnerabilizat prin faptul că profesorul Streinu - Cercel a fost rejectat de la conducerea comisiei care fundamentează ştiinţific campania anti-coronavirus. V-aţi întrebat ce s-ar întâmpla dacă, sub orchestrarea noii comisii, situaţia medicală din ţară ar intra în derapaj?

Era imposibil să nu ştiţi că afirmaţiile lui Iohannis şi Orban despre "carantinarea forţată" a celor peste 65 de ani sunt nişte minciuni ordinare, la care s-au pretat fără nicio jenă nişte personaje limitate, orgolioase, foarte pline de ele, care se exprimă greu şi au o lipsă cronică de idei, cum le caracteriza deunăzi un tânăr cărturar, istoricul Filip-Lucian Iorga.

În mod neaşteptat pentru mulţi, aţi consimţit la o penibilă manevră de alba-neagra, prin care s-a schimbat o întreagă comisie numai ca Profesorul Streinu - Cercel să fie lăsat pe dinafară când s-a refăcut lista. Penibil! N-au avut nici măcar demnitatea de a renunţa la serviciile sale după o discuţie civilizată. Iohannis şi Orban vizitează spitale goale de carton, cum s-a întâmplat şi vineri, dar n-au decenţa să vadă cum arată Institutul "Balş", pe care profesorul demis l-a transformat într-o unitate-etalon a virusologiei, o insulă de excelenţă academică şi înalt profesionalism medical. Poate comit o blasfemie alăturând nişte nume, dar ştim bine exemplul Reginei Maria, pe care epidemia de tifos de la începutul anului 1917 nu a împiedicat-o să stea în spital printre bolnavii contagioşi şi să-i îngrijească împreună cu celelalte asistente, zi de zi.

Veniseţi în minister cu alura unui profesionist adulat şi a unui intelectual cu statură. Speram ca dvs să-i "contaminaţi" pe ceilalţi cu un mod superior de face politică în administraţie şi nu, dimpotrivă, să vă lăsaţi contaminat de virusul prostiei şi laşităţii unor indivizi care n-au salvat vieţi, n-au construit instituţii, n-au adus cinste României, n-au adus pe lume vreo creaţie remarcabilă. Ei vor dispărea, dar dvs. veţi rămâne pe mai departe la instrumentele complicate chirurgiei cardiace.

De ce v-aţi atârnat de coadă tinicheaua demiterii unei somităţi ca prof. Streinu-Cercel, dislocându-l din locul esenţial al bătăliei cu virusul şi în momentul cel mai important al acestei bătălii?

Aţi debutat în profesie în prima zi a revoluţiei, la 22 decembrie 1989. Nu cu mult timp în urmă afirmaţi că "sistemul medical este feudal, incontrolabil, profund mafiot". Şi, totuşi, aşa cum e el, acest sistem medical v-a dat o solidă bază de plecare în profesie, a pregătit şi pregăteşte medici foarte buni, care sunt primiţi imediat în clinicile din străinătate tocmai datorită prestigiului şcolii medicale româneşti.

Cei care pleacă sunt pregătiţi de acei profesori pe care colegii Dvs. politici de acum îi vor daţi afară şi chiar în puşcării. Acum l-au mazilit pe prof. Streinu-Cercel, mai întâi din comisie, dar urmează, probabil, şi de la Institut, după cum arată semnalele antemergătoare ale presei cu epoleţi. La fel şi dr. Arafat, care şi el este pândit mai demult. Colegul dvs. politic Vela, abia numit la Interne, încă se mai rătăcea prin sediul ministerului, dar se grăbea să anunţe că "face evaluarea" dr.Arafat. Acum probabil se închină că n-a apucat să-l demită...

Tot sub mandatul Dvs. s-a petrecut şi mizeria debarcării Prof. Beuran de la conducerea Secţiei de Chirurgie, ca să i se facă loc pe funcţie soţului unei consiliere de la Cotroceni; soţ care, spun gurile rele, s-a enervat în timpul unei operaţii şi-a dat cu bisturiul de-a azvârlita prin sală...

Promovarea aceasta, prin dizlocarea cu procurorii a celor care le stau în cale colegilor Dvs. politici, nu vi se mai pare acum "feudală, incontrolabilă, profund mafiotă"? Nu v-aţi dus acolo, la minister, în 2019 ca să vă aplicaţi ideile din 2015?

Orban declara cu emfază, citez, "salut decizia cu demiterea lui Cercel (s.m.)...a durat cam mult, puteam să ne mişcăm un pic mai repede...". Ăsta e modul în care un politruc cu profesie incertă, veşnic candidat la orice, ajuns prim-ministru prin accident al istoriei, şomer de lux, despre care nu se ştie cum îşi câştiga existenţa, vorbeşte despre un profesor universitar, autor a sute de studii ştiinţifice remarcabile, medic respectat în străinătate, salvator de vieţi, ctitor de şcoală medicală.

Acesta e raportul valorilor dorit în societate de generaţia Dvs.?

Părinţii şi bunicul v-au fost medici. Chiar în vremurile sumbre când practicau profesia, ar fi suportat un asemenea afront de la neica nimeni?

Orban va rămâne în istorie doar cu aceste cuvinte, "salut demiterea lui Cercel". Peste câtva timp, Orban se va întoarce acolo de unde a venit, la zero, în neantul neisprăviţilor. Iar Iohannis mai are trei ani şi ceva de huzur pe banii ţării, după care îl aşteaptă Germania, să-şi pape până la adânci bătrâneţe pensia din meditaţii.

Prof. Streinu- Cercel va rămâne, însă, unde se află şi acum - adică la patul bolnavilor şi în enciclopediile ştiinţei medicale

Tânărul şi eruditul istoric Filip-Lucian Iorga făcea zilele trecute un raţionament simplu: "Dacă de la înălţimea funcţiilor de preşedinte şi de prim-ministru de ţară, vremelnici ocupanţi îşi permit să mintă grosolan, să inventeze şi să insulte pentru a se descotorosi de un medic, pe timp de pandemie, înseamnă că acel medic chiar înseamnă ceva pentru noi toţi şi că avem datoria de a-i sta alături". Aceeaşi datorie de a-i sta alături am resimţit-o şi eu - şi la fel, probabil, mai mulţi oameni de toate vârstele, profesiile şi destinele.

Mă întreb de ce dvs. n-aţi avut acest impuls, de a vă despărţi de minciună şi a vă plasa alături de un om care aparţine lumii intelectuale şi profesionale de la care vă revendicaţi?

De ce oare, de la statura pe care aţi obţinut-o în ani mulţi de studii şi de muncă, aţi preferat să fiţi doar o unealtă, un pix bont în mâna unor păpuşari mediocri?

Răspunsul cu disciplina instituţională şi ierarhia administrativă nu este valabil, dle Profesor. Sunt momente în care demnitatea este mai presus de orice ierarhie. Şi unei Regine i s-a spus, cândva, "Aiasta, maiestate, nu se poate!", darmite unui politruc sau unui chirurg de apendicite de pe la Huşi.

Cu acelaşi pix bont puteaţi scrie o demisie şi, astăzi, eraţi un erou. Aţi ratat dle doctor Moldovan. Păcat.

Opinia Cititorului ( 22 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

 1. Doctorul Streinu-Cercel a cucerit multe inimi in aceste zile si nu toate sunt ale pacientilor. M-a impresionat prin felul prietensc si direct de a comunica cu noi, oamenii speriati de acest virus perfid care ne-a aruncat brusc intr-o lume ireala, in care timpul s-a diluat, nu ne mai terorizeaza, ordonante militare ne organizeaza viata de zi cu zi, iar primejdia planeaza asupra putinelor noastre miscari.

  Doctorul nostru se zbate si lupta pentru noi, ne arata ca lupta nu e usoara si ne da speranta ca vom invinge in cele din urma. Si asta nu e putin.

  In schimb, politicienii nostrii de la varf ne arata mereu cat de hidoasa poate fi mediocritatea, care ne izbeste in fata cu nerusinare. 

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Esti spalat pe creier, era un clip unde cercel asta spunea ca daca tusesti, stranuti ai frisoane e gripa stai acasa mai spunea sa tusim in cot si alte alea si acum tu il plangi ? Asta nu stia despre ce e vorba de prin ianuarie :)) :))

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   Cat de redus mintal ești....

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  Masura cea mai vehiculata in combaterea pandemiei este distantarea sociala .Prin comasarea pensionarilor doua ore pe zi se comite cu buna stiinta trimiterea acestora la abator .Acest om nu este strain de genocidul contra varstnicilor .

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. .Era anchetat de DNA pentru scurgeri de informatii referitoare chiar la acest subiect, al celor peste 65 de ani.

   Aveti dreptate ca atunci cand mergi la cumparaturi te expui virusului chiar daca stai in casa in rest, deoarece el circula prin instalatia de aer conditionat oriunde se afla acest aer deschis si nu numai .traieste si in aer suficient de mult..incat sa fii infectat, nepurtand masca, ochelari, manusi. 

   A durat cam mult pana cand si-au dat seama ca acest virus ataca , de fapt sangele si produce cheaguri pe vene si capilarii si de aici problemele.Chinezii nu au dat tot din casa sau poate nici ei nu au avut timp sa cerceteze cadavrele... . 

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   Nu stiu cine este cercel asta stiu doar ca mintea asta luminata cum zic unii gandeste la eutanasierea celor de peste 65 de ani ,multi o sa zica ca exagerez cu eutanasierea ,pai punete in locul aluia care e luat cu forta din casa lui si dus in lagar lasandu-si in urma gospodaria de o viata (gradina,caine ,vaca ,cal pisica ....),dute bai cercele tu si aia care gandesc ca tine inaintea trenului.

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   Cei mai multi morti sunt in azilele de batrani pentru ca acolo acestia sunt concentrati .Cercel vrea sa concentreze toti batranii ca sa_i omoara ! Mengele in persoana ! Pacat ca se mai gaseste cate unul ca Stireanu care sa fie de acord cu asa ceva .

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   Fi sigur ca in caz de concentrare Stireanu nu ar fi dus in lagarul mortii . El ar trimite pe altii la moarte .

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   Se pare că autorului nu-i "circulă" instalația de aer condiționat.

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  Ordinari,fără nicio școala,ascunși in spatele partidului,distrug Somitati fără nicio conștiința,ca doar ei au puterea acum!Jeguri ordinare!!!!!

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  CERCEL A AJUNS CEL MAI MARE SPECIALST,CEL MAI MARE OM DE ȘTINȚĂ,CEL MAI DESTEPT,CEL MAI FRUMOS,....FIȚI SERIOȘI ESTE UN ȘPĂGAR,TIPUL DE OM CE SE CREDE D.ZEU CE SPUNEA DE SPIRT??...ESTE APĂ DE PLOAIE....ÎN HEPATITĂ FOLOSEA TRATAMENTUL CARE A NENOROCIT OAMENI,CARE NU SE FOLOSEA ÎN LUME DE 5 ANI ȘI MĂ REFER LA Ribavirină DE CE ?PT.CA AVEA CONTRACT CU FIRMA DE MEDICAMENTE....SPUNEA LA OAMENI CĂ ESTE CEL MAI BUN TRATAMENT,...ÎNTREBAȚI OAMENI CARE SAU TRATAT LA ÎNCEPUT CÎT ERA ȘPAGA...ASA CĂ NU MAI PLÎNGEȚI DUPA EL...

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. L-a depășit pe tovarășul?!

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  Stireanu crede ca Bursa e "organul" partidului de pe vremuri...

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Nu crede, este sigur.

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  sa se ocupe de medicna si sa lase politca si economia .Ce legatura are mediina cu renutarea la tva sau la plata ratelor?

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Masurile astea trebuie sa le anunte viitorul stat socialist care tocmai se construieste sub ochii nostri, nu medicul Cercel. El sa-si vada de medicina...

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   Atâta cat sula cu prefectura.

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  Am mare respect pentru toti oamenii onesti, inteligenti, muncitori, care au facut ceva la viata lor. Si da, nu se poate argumenta faptul ca domnul Streinu-Cercel n-a facut lucruri minunate. Si da, domnul Streinu-Cercel a facut lucruri minunate! Stau marturie acest institut, care pare a fi o minune, facut de el, bolnavii de covid si nu numai vindecati la acest institut, aprecierile unor medici cu rezultate bune in combaterea pandemiei, care recunosc faptul ca urmeaza tratamentele elaborate de institut, dezvoltarea retelei de combatere a bolilor infectioase la nivel de tara etc., etc, etc...

  Ma bate ideea ca intreg programul de combatere a pandemiei a fost nascut in principal de el, Streinu-Cercel. Cine putea sa-l faca? Ca doar nu l-o fi facut Costache, Tataru, Orban sau Iohannis! 

  Gindindu-ma la toate astea am ajuns sa-l apreciez sincer pe domnul Streinu-Cercel. 

  Nu stiam prea multe despre domnul Cercel, asa ca am citit la intimplare citeva articole din presa. 

  M-au uitmit profund citind aceste articole multele perle de la firul ierbii cu care-si pigmenteaza domnul Cercel discursurile. Unele care categoric n-au ce cauta in discursul unui profesionist. Asa ca va intreb daca nu-i cumva posibil ca domnul Cercel sa ia din cind in cind ceva prafuri si astfel dus de avint sa scrie uneori ce scrie.

  Cum altfel s-ar putea explica aceste derapaje? 

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  De plictiseala de atâta stat în casa, dl Stireanu mai scrie un articol pt a-l lauda pe Streinu Cercel. Make, nu-i mai permite acestui jurnalist "apus" sa mai publice asemenea articole pe site-ul Bursa. Stireanu nu realizează ca devine penibil(poate are un interes la dl Streinu Cercel). BURSA nu este pentru articole de acest gen. Sa le publice la Libertatea, Click, Gândul... Te rog, domnule MAKE!

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. v-a ascultat partial: a schimbat poza individului in care parea handicapat cu una in care e mai in varsta, dar in covalescenta...

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  Cu tot respectful, sunt marunte inadvertente de comportament ale D-lui Streinu, despre care nu amintiti deloc:

  Vorbea acum 2-3 ani, despre 2.000.000 ( doua milioane ) de romani morti de gripa. Nu a facut niciodata vreo referire la aceasta cifra aberanta, sa o nege, sau sa isi ceara scuze; 

  La inceputul anului vorbea despre o boala COVID de zece ori mai putin mortala decat o gripa; 

  Acum vreo cateva saptamani ne pomenea de cea mai sigura metoda de a combate febra, invelirea cu cearsafuri umede, ce-i drept o practica de mii de ani, dar parca am fi in secolul 21. 

  Si multe altele.dupa cum se vede din alte luari de pozitie.

  In rest, sigur, e bun specialist, somitate, talent authentic. Sau poate nu vorbea despre asta. 

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  Cu medicul Cercel sau fara, planurile de eutanasiere in spatii controlate a batranilor, tot ar fi iesit la iveala pentru ca e un plan masonic marca Bill Gates, Christine Lagarde, etc. greu de ascuns in societatea conectata de astazi. Cel putin, acel document a aratat cum stam la acest capitol, ce se doreste, ce se intentioneaza, care e viziunea despre viitor, referitoare la cei trecuti de 65 de ani, considerati de "stapanii banilor" ca mananca prea multa pensie din bugetele nationale dupa ce au muncit o viata.

  Macar asa, au inteles si batranii cum e cu acest guvern PNL care vrea sa iasa in toamna la cules voturi.  

  Capitalismul a redus omul la instinctele animalice din el.. Asta s-a dorit, aici s-a ajuns.. Urmeaza un cip sau o eticheta cu cod de bare legata de ureche si asta e tot... restul nu mai conteaza.  

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS