Sechestru pe producţia finită a SC IAME Group din Sfîntu Gheorghe

F.A.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 23 martie 2005

Direcţia Finanţelor Publice Covasna a pus sechestru pe producţia finită a SC IAME Group din Sfîntu Gheorghe, transmite Rompres. Şeful finanţelor covăsnene, Tiberiu Nis-tor, a declarat că societatea are o datorie de peste 50 de miliarde de lei către bugetul de stat, motiv pentru care i-au fost blocate conturile, iar producţia finită i-a fost pusă sub sechestru. El a precizat că societatea îşi va putea vinde produsele, dar toate încasările vor intra la bugetul de stat, în contul datoriei.

Societatea, profilată pe aparataj şi motoare electrice, se află de cîteva luni în impas. La începutul acestui an, 700 de muncitori, reprezentînd 95 la sută din totalul angajaţilor, au fost trimişi în şomaj tehnic pentru aproape trei săptămîni, după ce Electrica a sistat furnizarea curentului, din cauza datoriilor acumulate de societate. Pentru a putea plăti salariile angajaţilor şi parţial facturile la utilităţi, conducerea IAME a fost nevoită să vîndă mai multe utilaje, iar altele scoase din uz le-a valorificat la fier vechi.

IAME se află şi în atenţia Serviciul de investigare a fraudelor din cadrul Inspectoratului judeţean de Poliţie Covasna, care a demarat o serie de verificări privind modul în care a fost privatizată societatea. Pentru inves-tigarea acestui caz, poliţiştii covăsneni au solicitat ajutorul Inspectoratului general al Poliţiei şi al Agenţiei de Valorificare a Activelor Statului (AVAS).

Pachetul majoritar de acţiuni de la S.C IAME Sfîntu Gheorghe, de 51 la sută, este deţinut de firma Carphatian Motors din Budapesta, iar diferenţa aparţine SIF Oltenia şi altor acţionari minoritari.

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

03 Feb. 2023
Euro (EUR)Euro4.9005
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4823
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9076
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4945
Gram de aur (XAU)Gram de aur275.3749

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro