Şeful Statului Major al Apărării a efectuat o vizită în Italia

A.F.
Politică / 27 martie

Şeful Statului Major al Apărării a efectuat o vizită în Italia

Şeful Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu, a efectuat, în perioada 21-23 martie, o vizită în Republica Italiană, la invitaţia omologului său, amiralul Giuseppe Cavo Dragone, conform Agerpres.

Ieri, agenda discuţiilor a inclus evaluări ale situaţiei regionale de securitate, consolidarea relaţiilor bilaterale şi în format aliat şi dezvoltarea colaborativă a capabilităţilor de apărare. De asemenea, în cadrul întrevederilor s-a discutat despre dinamica participării celor două armate la misiuni şi operaţii ale NATO şi UE, respectiv accentuarea instruirii comune la nivelul tuturor categoriilor de forţe în vederea creşterii interoperabilităţii.

Forţele armate italiene au o contribuţie semnificativă la implementarea măsurilor aliate în ţara noastră pentru întărirea posturii de descurajare şi apărare pe Flancul estic. Totodată, un aspect relevant în planul cooperării îl reprezintă şi domeniul achiziţiilor de echipamente militare şi cel al asigurării mentenanţei unor elemente de tehnică militară de către companii de profil italiene, se menţionează în comunicat.

"Am mulţumit omologului italian pentru îndeplinirea remarcabilă a misiunilor de către militarii detaşamentelor Forţelor Aeriene Italiene dislocate în România, începând cu anul 2019. De la începutul războiului de agresiune al Federaţiei Ruse în Ucraina, Forţele Aeriene Italiene se găsesc la a doua participare în ţara noastră pentru misiuni de Poliţie Aeriană Întărită şi de Vigilenţă Aeriană Întărită. Vom continua să identificăm oportunităţi de instruire în comun şi să ne consolidăm relaţiile strategice", a transmis şeful Statului Major al Apărării.

În program a fost inclusă ceremonia înmânării "Ordinului Naţional Steaua României în grad de Comandor, cu însemn de pace, pentru militari" amiralului Giuseppe Cavo Dragone, distincţie conferită de preşedintele României, în semn de înaltă apreciere a interesului şi sprijinului constant acordat ţării noastre.

Vizita a mai cuprins şi întrevederi cu ambasadorul României în Italia, Gabriela Dancău, precum şi cu lideri ai Centrului pentru Înalte Studii Militare (Centro Alti Studi per la Difesa), Comandamentului Forţelor Întrunite (Comando Operativo di Vertice Interforze), respectiv cu reprezentanţi ai unor companii din industria italiană a apărării.

România - Strategia dezvoltării
mk-airport.ro
Electromagnetica
BTPay
danescu.ro
ccib.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

02 Iun. 2023
Euro (EUR)Euro4.9633
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6099
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0913
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7790
Gram de aur (XAU)Gram de aur293.6078

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro