Senatul numeşte un nou preşedinte al Consiliului de monitorizare a implementării Convenţiei privind drepturile persoanelor cu dizabilităţi

A.B.
Politică / 24 februarie

Senatul numeşte un nou preşedinte al Consiliului de monitorizare a implementării Convenţiei privind drepturile persoanelor cu dizabilităţi

Senatul a declanşat procedura de numire a preşedintelui Consiliului de monitorizare a implementării Convenţiei privind drepturile persoanelor cu dizabilităţi, după revocarea din funcţie a lui Florine Butnaru, transmite News.ro. Conform legii, în termen de 45 de zile, organizaţiile neguvernamentale care desfăşoară programe de apărare a drepturilor persoanelor cu dizabilităţi şi organizaţiile neguvernamentale care reprezintă persoanele cu dizabilităţi pot transmite propuneri de candidaturi Biroului permanent al forului legislativ.

"La data de 22 februarie 2021, Biroul permanent al Senatului a declanşat procedura de numire a preşedintelui Consiliului de monitorizare a implementării Convenţiei privind drepturile persoanelor cu dizabilităţi, ca urmare a revocării domnului Florinel Butnaru din această funcţie, prin Hotărârea Senatului nr. 8/2021.

În temeiul dispoziţiilor art. 5 din Legea nr. 8/2016 privind înfiinţarea mecanismelor prevăzute de Convenţia privind drepturile persoanelor cu dizabilităţi, în termen de 45 de zile, organizaţiile neguvernamentale care desfăşoară programe de apărare a drepturilor persoanelor cu dizabilităţi şi organizaţiile neguvernamentale care reprezintă persoanele cu dizabilităţi pot transmite Biroului permanent al Senatului propuneri de candidaturi, însoţite de documentele prevăzute la art. 5 alin. (4) din lege", arată un comunicat de presă publicat miercuri pe site-ul Senatului României.

Organizaţiile non-guvernamentale au transmis joia trecută o scrisoare deschisă preşedintei Senatului Anca Dragu cu privire la revocarea de către forul legislativ a lui Florinel Butnaru din funcţia de preşedinte al Consiliului de monitorizare a implementării Convenţiei privind drepturile persoanelor cu dizabilităţi.

Reprezentanţii ONG spun că votul acesta al Senatului este aşteptat de trei ani de zile, în contextul în care activitatea Consiliului nu doar că nu a protejat drepturile acestor persoane, dar a şi contribuit la perpetuarea abuzurilor. Aceştia solicită o conducere neinfluenţată politic la Consiliul de monitorizare privind drepturile persoanelor cu dizabilităţi.

Senatorii au votat săptămâna trecută pentru revocarea lui Florinel Butnaru din funcţia de preşedinte al Consiliului de monitorizare a implementării Convenţiei privind drepturile persoanelor cu dizabilităţi.

Florinel Butnaru era preşedinte al Consiliului din 7 decembrie 2017.

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
Apanova
BTPay
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale

Curs valutar BNR

16 Apr. 2021
Euro (EUR)Euro4.9243
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1120
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4730
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6647
Gram de aur (XAU)Gram de aur233.8266

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

FINANCIAL FORUM 2021
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro