SIBEXVolumul derivatelor, din nou în coborâre

S. N.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 5 aprilie 2016

a sesiunii de la debutul săptămânii în curs. Astfel, conform datelor de la ora 17.30 numărul contractelor futures înregistrate era de numai 10, iar valoarea tranzacţiilor se situa la 171.930 lei. Principala cauză a volumului redus era lipsa din statistici a contractelor pe aur, metalul nobil fiind ignorat în prima jumătate a zilei, speranţele pentru eventuale tranzacţii pe aceste produs fiind legate de partea secundă a sesiunii.

Segmentul indicilor furniza, prin derivatul pe indicele Dow Jones, un număr de 9 contracte pe scadenţa iunie, încheiate pe fondul unei evoluţii descendente a cotaţiei faţă de "start of day price". DEDJIA 16F se situa la 17.691 de puncte, după o scădere de 178 de puncte faţă de cotaţia de referinţă pentru deschiderea şedinţei de tranzacţionare[1] (17.869 puncte). Raportat la închiderea de vinerea trecută, cotaţia creştea însă cu 26 de puncte. La NYSE, în prima oră de la deschidere se înregistrau variaţii modeste, după ce deprecierea preţului petrolului a afectat acţiunile din sectorul materialelor, contrabalansând efectele pozitive ale creşterilor din sectorul sănătăţii.

În ceea ce priveşte speculaţiile pe cursurile de schimb, prima parte a şedinţei a adus un singur contract pentru perechea euro/yen japonez pe scadenţa iunie. Cotaţia euro era estimată la 127,06 yeni, în scădere cu 0,54% faţă de "start of day price" (127,75 yeni) şi cu 0,29% comparativ cu nivelul de la închiderea anterioară.

[1]preţ teoretic al contractelor futures, calculat de ATHEXClear conform unui algoritm de calcul propriu şi care reprezintă preţul faţă de care se calculează variaţia maximă standard şi variaţia maximă extinsă în cursul unei şedinţe de tranzacţionare.

Notă: Articol realizat conform datelor din piaţa Sibex de la ora 17.30

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. nu-si platesc nici utilitatile cei de la Sibiu ,de vrednici ce sunt..

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro