Siegfried Mureşan, primul eurodeputat român negociator-şef pentru bugetul UE

S.A.
Ziarul BURSA #Politică / 24 noiembrie 2016

Siegfried Mureşan

Siegfried Mureşan

Comisia pentru bugete a Parlamentului European l-a desemnat astăzi pe deputatul european Siegfried Mureşan (PPE/PMP) ca raportor al Parlamentului pentru proiectul de buget al Uniunii Europene (UE) din anul 2018.

Deputatul european Siegfried Mureşan este primul cetăţean român ales ca negociator-şef al Parlamentului European pentru bugetul anual al UE, se arată într-un comunicat de presă trimis Redacţiei.

Deputatul european Siegfried Mureşan este vicepreşedinte al Comisiei pentru bugete din Parlamentul European şi are deja experienţă în negocierile bugetare ale Uniunii. Anul acesta a lucrat, în calitate de raportor din partea Grupului Partidului Popular European (PPE), la proiectul de Buget UE pentru 2017 şi a făcut parte din delegaţia Parlamentului la concilierea bugetară cu Consiliul UE în cadrul căreia s-a aprobat bugetul pentru anul viitor, în valoare de 158 de miliarde de euro.

"Este o sarcină deosebit de importantă şi dificilă să negociezi un buget de 155 - 160 de miliarde de euro, dar o voi face cu mare responsabilitate. Este foarte important să existe continuitate şi să finanţăm în continuare priorităţile de creştere economică ale Uniunii Europene, cu accent pe investiţii în infrastructură, cercetare, inovare, locuri de muncă pentru tineri, dar şi întărirea securităţii cetăţenilor europeni", a declarat deputatul european Siegfried Mureşan, după anunţul de astăzi al Comisiei pentru bugete a Parlamentului European.

Acesta a precizat că îşi doreşte ca 2018 să fie anul în care ţara noastră va absorbi foarte multe fonduri europene.

"Pentru aceasta, eu voi pune la dispoziţie banii necesari în bugetul UE pentru a efectua plăţile la timp către investiţiile în domeniile importante ale României: pentru coeziune, pentru proiecte de infrastructură, pentru construcţia de autostrăzi. Dar trebuie şi Guvernul României să îşi facă treaba şi să absoarbă aceşti bani. Voi lucra îndeaproape şi cu autorităţile de la Bucureşti pentru a ne asigura ca acest obiectiv este indeplinit de ambele părţi", a mai afirmat Siegfried Mureşan.

Raportorul Parlamentului European (denumit şi negociator-şef) pentru bugetul anual al Uniunii Europene trasează priorităţile politice ale Parlamentului pentru bugetul european şi negociază, în numele acestuia, cu preşedinţia Consiliului UE şi cu Comisia Europeană forma finală a bugetului anual. Procedura bugetară anuală începe cu transmiterea de către Comisia Europeană către Parlamentul European şi Consiliului Uniunii Europene a unui proiect de buget până cel târziu la începutul lunii septembrie a anului anterior bugetului anului. Consiliul UE se pronunţă în primă fază asupra acestei propuneri, iar, apoi, Parlamentul European poate amenda această poziţie a Consiliului UE. Ca urmare, se ajunge la procedura de conciliere bugetară, în care Consiliul UE, pe de o parte, şi Parlamentul European, pe de alta, negociază forma finală a bugetului pentru anul următor, care trebuie să se facă în termen de maximum 21 de zile de la demararea procedurii de conciliere.

Bugetul anual al Uniunii Europene a fost, anul acesta, de 155 de miliarde de euro, iar, în 2017, va fi de 158 de miliarde de euro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

GALA BURSA 2022
Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

25 Noi. 2022
Euro (EUR)Euro4.9250
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0120
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7274
Gram de aur (XAU)Gram de aur266.4903

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro